facebook
twitter

Горещи новини

Борисов: На фона на атаките в Саудитска Арабия, ние откриваме заводи

6533
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

На фона на атаката с дрон над Саудитска Арабия и отварянето на Федералния резерв от президента Тръмп, ние откриваме заводи. Такъв открихме и вчера в Пещера. Затова звучи хумористично да се говори за провал. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на завод в Петрич, цитиран от "Фокус". Рецесия се бори с откриването на нови заводи и осигурявана на работна ръка, добави още той.

Борисов посочи, че ситуацията в Европа е усложнена, но в България картината е различна.  "Още преди 1 година с министър Владислав Горанов започнахме да се тревожим за рецесията, в която влиза света, но ако само се тревожиш и не правиш нищо, то не те очаква нищо добро", категоричен е премиерът.

По-рано днес министър-председателят участва втв форум за киберсигурността, където обеща с финансовият министър Владислав Горанов да обсъдят дали могат  киберспециалистите в електронното управление да получат по-високи заплати. „В днешната ситуация можем само да работим съвместно с всички граждански организации, стопански инициативи, защото защитаваме и хората, и бизнеса, а оттам и държавната сигурност", заяви Борисов. "Сигурно могат много примери да се дадат още. Сигурно много може да се говори. Сигурно можем да бъдем упрекнати, че недостатъчно пари се дават в този сектор за защита. Таванът на заплатите е нещо, което много пречи да привлечем в министерствата достатъчно квалитетни хора. От конкурс за работа в този сектор идват по 100 човека, накрая най-глупавия остава само един, ако остане и един. Всички като чуят за заплащането се обръщат и казват „Благодаря“, посочи премиерът

 

Бойко Борисов е категоричен, че както мразим крадците и убийците, така трябва да мразим и хакерите. По думите му това не е мода, нито нещо хубаво. „Да ви поздравя за днешното мероприятие. В общи линии от това, което видяхме следват изводи. Има едни чисто обективни процеси, които ние не можем да ги предотвратим. Колкото повече дигитализацията, колкото повече цифровото управление се развива, както всичко останало в живота, много трудно се изгражда, а много лесно се руши. По-лесно е да счупиш, отколкото да изградиш. Поздравявам тези млади хора, че са тръгнали в другата посока. Това трябва да стане като превенция на обществото. Така както мразим крадци, както мразим убийците, така да мразим и хакерите.“, посочи Борисов.

Той изтъкна, че младежите са подготвени и ако впрегнат енергията си в положителни неща, ще изкарат повече пари. Премиерът обърна внимание, че в ГДБОП разликата сравнено с частния сектор разликата в заплатите е в пъти. „Ние плащаме по 1500 лв. В частния сектор заплатата на подобни IT-специалисти са от 10 000 лв. нагоре“, обясни Борисов. Според него може само човек с голяма кауза да работи за държавата. „В същото време, когато претърпим хакерска атака, казваме, че държавните институции са уязвими“, допълни Борисов. Той отчете, че хакерите продължават своята дейност и атакуват банки, големи сектори, където нанасят поражения на стотици хиляди хора. Министър-председателят заяви, че ФБР едва ли са лошо защитени и обърна внимание, че страната ни има предложения от други държави да ни защитават, където са много напреднали, но това ще струва няколко стотин милиона долара. „Един хакер, който го бяхме прихванали, от една от най-големите банки в България, за да покаже извади 1 лв. от сметката на шефа на банката и му преведе. Просто за да му покаже, защото той се кълнеше, че неговата банка, неговата сметка е защитена“, допълни министър-председателят.

55

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Минималната учителска заплата ще мине 1000 лв. догодина
Основната учителска заплата става най-малко 1085 лв.

12.11.2019

1045 19
С 10% ще бъдат увеличени заплатите на служителите в МВР

08.11.2019

473 8

Коментари

Страници

виждащ

Четеш и се чудиш - това ли наистина е изброът на десните хора?

Щото ако е така, по-добре комунизъм

kaily
снимка на kaily

ми то по демократичния свят е така, ама требе да имаш очи да видиш

виждащ

Аз не говоря за запад, нито за демократичен свят.
Говоря за държавата , в която отявлената дясна интелигенция (над 75% от популацията според собствената и заявка) бори комунизма с ей такива лидери.

Воден прах

СЕГА, отделете творчеството Му в отделна рубрика. В един вестник някога имаше "Рога и копита". А някой сръчко да помисли и за томчета с избрани съчинения...

Mars11

   А не мже ли рула от тоалетна хартия с избрани цитати?

last

 

 Добра идея👍. Само дето томовете ще надхвърлят "съчиненията" на неговия покровител Бай Тошо...

 

Wolf ACE

Ко каза, ко?!

„Таван на заплатите”, ли?

БХ разлика между пенсии и заплати прави ли?

На калинкажа по върховете що нЕма „таван” - справка КФН...?

Какви простотии още трябва да изръси, за да го разберат всички, тоя некадърен, страхлив човечец?

fractal

Бизнеса дава 10%данък печалба на държавата и с 90% остатък от печалбата сам си организира защитата от кибер атаки

После делят хората на квалитетни и неквалитетни което дискриминация е противоконституционно 

bD

Трябва поредна центровка

human_capital

rm / -f -r

маняна
снимка на маняна

sudo dd if=/dev/urandom of=/dev/mem bs=8m 

    ) ;-p

 

 

 

Чичo
Голямо откритие, няма що. Също като онова, че "само храната ще ни спаси от глад".
Сгугню
снимка на Сгугню

Чак 10 000 лв. не е възнаграждението на IT спецовете, но е доста по-голямо от предлаганото в администрацията.

но пък ако отпадне таванът само за тях, какво правят другите чиновници, които всъщност вършат истниската работа и носят отговорността за работата на министерството като цяло?

Най-добрият вариант е да се създаде държавно дружество, което да поддържа сигурността на електронните системи на администрацията.

nottheone

цвъки днес е по-популярен от боко

bobacko

Не ми било компютри, най ми било компоти.

А вий (ний)? Ний сме идиоти. И така от десетина години

mail123456

Пред далечното вече лето 2010-то, лицето на снимката се възмущаваше, че разни хора в администрацията получавали по-високи заплати от него. Та в резултат на тоз справедлив гняв се сложиха лимити на заплатите на всички чиновници. В сегашно време, лицето на снимката ни обяснява, че тавана на заплатите видиш ли били причината за разни беди в милата ни татковина. Така е то. Лицето на снимката лъже едни хора, че им плаща, па после те го лъжат, че работят. Резултатът е видим.

Селинджър

 

За сметка на това, много успешно компенсират липсата на кадърни кадри, с количеството на некадърните герберски калинки зачислени на държавна заплата. Например напълно ненужната  ТОЛ-агенция.

 

Иначе имал предложения от други държави да ни били защитавали :))  Ами за колониален администратор са го сложили. Бива ли да не ги приеме и да не  предостави на разположение на господарите си, цялата информация в поверената му колония.

маргаритка2

А тези, които го послушаха през първия Му мандат и станаха овчари, те не може ли да се върнат за малко по специалността си?

Сгугню
снимка на Сгугню

кой таван я пак?

и сега по разни държавни предприятия вземат по над 10 бона/бонуси насърчителни и прочее/  наскоро разбрахме че директори  н адържавни фалирали болници взимат  над 60 000лв   я пак за квалитетните?

Туй са тавани за служителите в администрацията, колега.

Тия в предприятията и болниците не са към администрацията.

Hey Joe

6 млн.лв.,15 къщи и Порше има бос на ДЪРЖАВНА болница:

Проф. Генчо Начев е най-богатият болничен директор у нас или поне това показват годишните декларации на управителите на лечебни заведения, които работят с НЗОК. Шефът на столичната „Св. Екатерина“ притежава 15 апартамента и къщи, 514 декара гора и три коли, като едната от тях е Порше. Кардиохирургът е декларирал налични 70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара. Отделно проф. Начев притежава дялове от дружества, вложил е над 1 млн. лева в инвестиционни фондове и има акции в три поликлиники в Унгария, Полша и Хърватска, съобщава Skener.news.

Сред заможните доктори е и новият управител на НЗОК д-р Дечо Дечев, чиято декларация пред Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за миналата година е в качеството му на шеф на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Д-р Дечев има депозити у нас и в чужбина от 237 000 лева и 260 000 евро, кара Рено Каптюр и има мезонет в Гърция. Шефът на здравната каса си е купил през 2017 г. магазин в София, притежава още два апартамента и къща с двор в столицата, както и три къщи в селата Рибарица, Чехларе и Негушево.

От липса на имоти не може да се оплаче и директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски. Той е декларирал, че притежава 27 имота, повечето от тях придобити през 2015 и 2016 г. Три от тях са апартаменти в Бургас, има и три апартамента в Свети Влас, както и шест – в Сандански. Д-р Миразчийски има и 26 ниви, четири джипа, участва в дружества и фирми и влага в инвестиционни и пенсионни фондове. Иначе на депозит държи 54 000 лева, а наличните му средства са близо 50 000 лева.

bay Dragan

Да фърля къчове еша Му няма.

Бончо Генчев
снимка на Бончо Генчев

Единственият завод, на който му отива да бъде открит от Бойко Борисов е заводът за полупроводници.

mick

Че то и сега няма таван за заплатите. Единственото което пречи на заплатите да се вдигат е липсата на лесни пари в държавата - такива от кредити дето не се връщат/както е в Гърция, Италия, Португалия и другите развити държави/, липсата на достатъчно европомощи пардон фондове.. за цоцане. Липсата на голям износ. Както и производства които да задоволяват нуждите на населението, а не да се осланяме на вноса за всичко.

 

Всички развити държави яко наблягат на лесните пари и източват/изкупуват/ останалите, дето си броят стотинките и гледат да имат балансиран бюджет. Не го ли разбрахте?

 

Само вижте кои са най-големите длъжници в света, но не процентно към БВП. Щото БВП се влияе здраво от лесните пари + банкирането с частичен резерв. Зависимостта е експоненциална.

 

 

маняна
снимка на маняна

В Александровска таванът вече паднА - значи ще имат наплив на квалитетни спецялисти. 

Han

На фона на атаката с дрон над Саудитска Арабия и отварянето на Федералния резерв от президента Тръмп, ние откриваме заводи

Таз загадъчна фраза какво ли означава?

Доц.Трътлев

Означава, че този от снимката е главанак.

Нафарфор

Абе нали се отвори дупка в ефирното време на bTV след спирането на Слави. Що не му го дадат? Не че целият ефир не е негов, ама все пак лична изява. 

Емил Станоев

Това е пример за тъп министър Председател !! Друг на света тъп ,като него не може да се намери !!

Ад мин

Какво сте се вторачили в мазетата и таваните на заплатите? 

Обърнете Фнимание какви открития прави макроикономистът Борисов. "Рецесия се бори с откриването на нови заводи и осигурявана на работна ръка, добави още той."

Като се абстрахираме от сЪботажа на вестник Сега с печатните грешки, приносът Му в икономиката е очевиден - откриване (не строителство) на заводи и осигуряване на работна ръка. Откъде таз работна ръка, бре? Калинките не могат, а "квалитетните" не искат да Му работят! Ужаст!

Да земе да прати на Дончо едно руло лентички и 3-4 китайски ножици, та да го отърве от рецесията...

E66

Борисов показа къде се е биел като ученик

 

https://news.bg/education/borisov-pokaza-kade-se-e...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×