Медия без
политическа реклама

Промяна в градовете на "Промяната" не се задава

Скандали и нетрайни съюзи през първите 100 дни вещаят несигурен мандат за кметовете на ПП-ДБ

24 Февр. 2024

100 дни навърши избраната през есента местна власт. Голямото обществено внимание е насочено към София, но не по-малко интересно е и в другите градове, в които ПП-ДБ излъчи кмет. Скандали и нетрайни съюзи в общинските съвети вещаят несигурен мандат. Кой с кого, как, докога – никой не е в състояние да отговори.

Във Варна Благомир Коцев и ПП-ДБ нямат голям избор. Трябва да разчитат и на един от "смъртните врагове" на демократичната общност -  "Възраждане". Получават подкрепата, но нито е сигурна, нито достатъчна. Коцев бе бламиран за бюджета.

В Пазарджик парите не стигат. Градът е в тежко финансово състояние след мандатите на Тодор Попов - поне така твърди новият кмет Петър Куленски. Финансирането за спортните клубове бе орязано. За нещо обаче се намериха пари - за заплатата на Куленски. В Пазарджик е сформирана сглобка срещу Попов. Ама и той гласува с нея.

Партньори на Методи Байкушев и ПП-ДБ в Благоевград са... старите партньори на ГЕРБ в предишните общински съвети. Но те са и настоящи на ГЕРБ, тъй като засега и ГЕРБ гласува с ПП-ДБ.

Положението навред е хем сложно, хем объркано.

Какво точно е то във Варна, Пазарджик, Благоевград? А също и в други градове, в които ГЕРБ загуби? Сглобките за какво са тест? Какви ги вършат кметовете във виртуалното пространство, след като им е трудно в реалното? Има ли добри примери за взаимстване и какви са надеждите на гражданите?

Във видеото с автори Диян Божидаров и Георги Кръстев ще видите случки от 100-те дни, както и гледни точки по въпросите.

Ключови думи:

кметове, ПП-ДБ