Медия без
политическа реклама

Прокуратурата не иска да се занимава със "семейството" на Пепи Еврото

01 Март 2024

 Прокуратурата е със затворени очи по темата за "семейството" на бившия следовател и настоящ укриващ се адвокат Петьо Петров - Еврото. Тя не иска да се занимава с темата и така се поставя под въпрос нейната безпристрастност. Това коментира в предаването (О)позиция на "Сега" Андрей Янкулов - бивш прокурор, а сега адвокат и част от екипа на Антикорупционния фонд, който преди 3 години освети Мартин Божанов - Нотариуса като съдебен брокер. АКФ освети и "Осемте джуджета" - кръга около Еврото.

Според Янкулов кръговете около Нотариуса и Еврото се преплитат. "Оказва се, че има много свързващи звена и може би трябва да се гледа всичко всеобхватно, а не изолирано", смята той.

По думите му най-адекватно разследване обективно би могло да се проведе от външен субект, не от прокуратурата. Конституцията обаче не позволява това. "Но сегашната ситуация не може да даде обществено доверие. Виждаме замеряне с факти и това стига включително до бившия и настоящия висш ръководител на прокуратурата - Иван Гешев и Борислав Сарафов", коментира Янкулов.

Според него е ясно защо бившата районна прокурорка Невена Зартова сега заговори за "семейството" на Еврото. "Но е по-важно какво казва. Тя знае за този кръг от първо лице. И какво става - нищо по линия на институционалното разследване. Доколкото е известно, тя не е давала показания по едно наказателно производство", каза Янкулов. Той е категоричен, че прокуратурата в момента не е способна да се саморазследва.


Във видеото вижте още:

- Кой кръг управлява сега в съдебната система?

- Имал ли е Алексей Петров роля в мрежата на Мартин Божанов - Нотариуса?

- Кои са свързващите звена между кръговете на Нотариуса и Еврото?

- Има ли умисъл в забавянето на назначаването на специалния прокурор, който да разследва главния?

- Има ли Андрей Янкулов амбиции да е главен прокурор или председател на Комисията за

Още по темата