facebook
twitter

После

Прелет над печата

Закрити врати, открита сексуалност

1129

Балканският манталитет ходи по хората, ходи и по политиците. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, чийто златен пръст е крепял не едно или две правителства, пак отне шоуто от всички. "Сидеров забранен в БНТ, той ще я съди", неутрално отразява "24 часа". Малко са местата, в които Сидеров не си е изпълнявал програмата, след което му затварят вратите - ако могат. По ресторантите из Европа например го избягват, защото замеря сервитьори с коркови тапи и изпълнява поп фолк хитове с малко барабанче. Макар че е голям артист, вратите на НАТФИЗ също са затворени за него заради нощните му рейдове срещу наркоразпространители, които му се привиждат между студентите. В "Луфтханза" също помнят със смесени чувства Сидеров, след като преди време се правил на бял мъж пред чернокожа стюардеса.

И пак ще се мъкне по съдилища атрактивният политик, но това си е част от бизнеса - лесно няма. "Сидеров на съд заради "гей" в ефира на "Референдум", пише на първа страница на "Труд". И преди някой да си помисли, че заради буйния си нрав политикът е нападнал някой хомосексуалист, вестникът уточнява, че Ангел Джамбазки ще си възстановява накърнената сексуалност в съда. Джамбазки явно отхвърля подкрепата, която му предложи "София Прайд" - организаторите на софийския гей парад. Не е позорно да си гей, позорно е това да се използва като компромат - това заявиха в специална декларация прайдаджиите, но Джамбазки явно не споделя това гледище.

Сам по себе си фактът - дали Джамбазки е гей, няма особено значение. 

Дори да е гей, който е против гей парада - също няма противоречие, има много хора с такъв профил - хомосексуални, но не подкрепят манифестациите. Има и много такива, които не искат да разкриват и коментират тази част от личния си живот - всичко това са легални позиции.

А Джамбазки може би трябва да отговори по някакъв начин на "София Прайд". 

Все още няма коментари

Още

Петафлоп

12.12.2019

480
По кожа

10.12.2019

358
Бананът на Тръмп

28.11.2019

439

Влез или се регистрирай за да коментираш

×