Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Закрити врати, открита сексуалност

04 Окт. 2019

Балканският манталитет ходи по хората, ходи и по политиците. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, чийто златен пръст е крепял не едно или две правителства, пак отне шоуто от всички. "Сидеров забранен в БНТ, той ще я съди", неутрално отразява "24 часа". Малко са местата, в които Сидеров не си е изпълнявал програмата, след което му затварят вратите - ако могат. По ресторантите из Европа например го избягват, защото замеря сервитьори с коркови тапи и изпълнява поп фолк хитове с малко барабанче. Макар че е голям артист, вратите на НАТФИЗ също са затворени за него заради нощните му рейдове срещу наркоразпространители, които му се привиждат между студентите. В "Луфтханза" също помнят със смесени чувства Сидеров, след като преди време се правил на бял мъж пред чернокожа стюардеса.

И пак ще се мъкне по съдилища атрактивният политик, но това си е част от бизнеса - лесно няма. "Сидеров на съд заради "гей" в ефира на "Референдум", пише на първа страница на "Труд". И преди някой да си помисли, че заради буйния си нрав политикът е нападнал някой хомосексуалист, вестникът уточнява, че Ангел Джамбазки ще си възстановява накърнената сексуалност в съда. Джамбазки явно отхвърля подкрепата, която му предложи "София Прайд" - организаторите на софийския гей парад. Не е позорно да си гей, позорно е това да се използва като компромат - това заявиха в специална декларация прайдаджиите, но Джамбазки явно не споделя това гледище.

Сам по себе си фактът - дали Джамбазки е гей, няма особено значение. 

Дори да е гей, който е против гей парада - също няма противоречие, има много хора с такъв профил - хомосексуални, но не подкрепят манифестациите. Има и много такива, които не искат да разкриват и коментират тази част от личния си живот - всичко това са легални позиции.

А Джамбазки може би трябва да отговори по някакъв начин на "София Прайд".