facebook
twitter

После

Прелет над печата

За гъби

503

Новината: "Разбиха колата на созополския кмет Рейзи" ("Телеграф"). 

Този човек сме го запомнили с много любопитни прояви. Веднъж го бяха изловили в гората с отстреляна бременна кошута в джипа - без да му мигне окото г-н Рейзи обясни, че не е бракониер, а бил тръгнал в гората за гъби. Кошутата била убита от чакали. В последвалото дело фарс ветеринарите не можаха да установят кога и как е умряла кошутата, други вещи лица не можаха да установят кой и с какво оръжие е стрелял по нея, а основният свидетел извъртя показанията си в най-добрата за Рейзи посока. Другото приятно около него е, че го разследват за присвояване на 2 млн. общински средства. По тоя повод Рейзи обещал на Борисов да си подаде оставката като кмет, партията обяви решението му по този начин, а малко по-късно самият Рейзи каза, че нещо не са го разбрали. И подаде оставка само от партията, не и от кметството. 

Сега му разбили колата - в Света на фантазиите прелитащият си представя, че колата на непокорния ексгербер е разбита от верни на каузата "ГЕРБ" активисти, тръгнали за гъби, а попаднали на колата на кмета, който е бременен с проблеми. 

Популярният израз "отишъл за гъби" в политическа употреба го въведе навремето Евгений Бакърджиев - избирателят отишъл за гъби, затова няма изборна активност. 

"24 часа" в тоя смисъл бойкотира гъбите, за да повиши активността - и то правилната активност. Горната половина на 1-а стр. от вестника е заета от добра новина от сондажите за изборните нагласи плюс послание от Премиера, който не ходи на предизборни мероприятия, а обикаля страната по държавна работа и навсякъде го посрещат гербаризирани хора с плакати и радостни възгласи. 

Посланието гласи: "Давайте хубави заплати - да се връщат хората в България, заръча премиерът на бизнеса".

За тези, които се хващат на подобни въдици, едно време имаше израз: умен като гъбено семе! 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бонус - фалос

17.07.2019

151
Сакън

12.07.2019

644
Етиката и евриката
Етиката и евриката

10.07.2019

426

Коментари

Байпас

Май беше Луканов!Той каза, че няма да гласува, щото щял да ходи за гъби!🏃

Влез или се регистрирай за да коментираш

×