facebook
twitter

После

Широко отворени очи

Я Херо да дойде тука!

634

"Я Херо да дойде тука!" - с тези думи Борисов качи американската посланичка на джипката, когато я покани "на кафенце... да си кажем некои стратегически работи... ама ти ше почерпиш". 

Я Херо едно интервюнце тука да даде! Стратегическо! 

Речено - сторено. Херо Мустафа с нейните широко отворени очи дала интервю в "24 часа" - "Искаме България да се превърне в истински енергиен хъб". 

Темата на интервюто естествено е предстоящото посещение на Бойко Борисов в САЩ и евентуалната му среща с Тръмп. 

За тази среща и това посещение Борисов уж небрежно спомена в интервю по телевизията, от което зрителят остана с впечатление, че в Щатите Борисов ще пита дали Цветан Цветанов е говорил против него и ГЕРБ. След срещата Борисов вече ще има истинска снимка с Тръмп, не с холограма или восъчен модел, не в гръб и не от телефон. 

Изглежда в съзнанието на Борисов това е най-високото политическо постижение - да се снима нахилен с някой световен лидер и той да каже: Бойко ми е голям приятел, аз много го уважавам! В случая иде реч за голяма стъпка, защото години наред въпреки самохвалствата на Борисов той не беше добре приет в САЩ - Цветанов си ходи като у тях си, Борисов не. Затова и тази ревност - кой какво за кого приказва в Щатите.

Цената на тези политически жестове (снимка, здрависване, потупване по гърба) не е висока - само няколко милиарда за самолети втора ръка, около които ще се метнат още някоя и друга стотица милиони за инфраструктура и други съпътстващи разходи. И ще си обсъдят "некои стратегически работи" - обстановката пак ще е интимна, само че в Белия дом друг ще вика - "я да дойде тука!". 

То и в интервюто Херо от там почва: "Президентът Тръмп и премиерът Борисов ще обсъдят нашето стабилно и разрастващо се сътрудничество в областта на сигурността: всичко - от съвместните ни тренировки и учения до модернизацията на въоръжените сили и разбира се, придобиването от България на изтребителите F-16".

Каква ли нова сметка ще донесе от там?...

Още

Бъдещите пилоти на F-16 завършиха първия етап от обучението си

14.02.2020

510 3
Херо Мустафа рецитира "Де е България?"

12.02.2020

1215 26
За първи път МЕТРО предлага американско говеждо

10.02.2020

5158