facebook
twitter

После

Прелет над печата

Вампири, таласъми

531

Бойко Борисов хвана наслуки някакви глави от Пътната агенция и регионалното министерство, издърпа ги за ушите и небрежно ги изхвърли, за да поеме все пак някой отговорност за хаоса с електронните винетки. 

Ако някой още не е разбрал - при старта си системата за електронна продажба на винетки се срина, което постави статуквото в класическо българско мазало. Трите случайни оставки в АПИ и МРРБ са приветствани от прогресивния печат: "Борисов уволни трима заради хаоса с е-винетките", отразява решителните действия "Телеграф". Ако уволнените са калинки на място - послушни и незнайни, ще продължат да си бродят като призраци по министерства и държавни агенции, докато свят светува. 

Това резонира морфично със съседното заглавие на същата страница в "Телеграф": "Вампирът ни под наем за 5 бона. Гледаме страшилището за десетачка". Ето такива неподозирани портали на мисълта може да премине човек, скачайки от е-винетката на созополския вампир. "Вампирът" напуска музея в Созопол и отива в Равадиново, за да бъде изложен във фамозния замък, където посетителите ще могат да се насладят на вампирската му същност срещу скромните десет лева. Дет се вика - за каква ли глупост няма да даде 10 лв. туристът. А неспокойният дух на покойния Божидар Димитров (откривател на вампира) ще продължи да витае над родния му Созопол.

Като призрак в в новогодишната нощ на Черни връх пък се явил по боксерки бегач на дълги разстояния. В заслона на върха обаче хижарите не го пуснали или не го пуснали веднага, или пък го пуснали, но се държали лошо, или пък самият гол бегач бил нахален, арогантен и неадекватен, или нещо подобно. Няма да се разбере какво точно, но то се е случило и това стана повод за безкрайни дискусии в социалните мрежи, където нацията пак показа, че е експерт по всичко и уважава чуждото мнение, но все пак аз съм прав.

По последни данни, цитирани от "24 часа": "Премръзналият Кирил играл хоро, бил до печката".

Щяхме да напишем и за вестника призрак "Стандарт", но не остана място.

Ключови думи:

прелет, вестници, вампири
Все още няма коментари

Още

Олеле, майко!

20.03.2019

260
Ленче, ле

19.03.2019

532
50 на 100
50 на 100

15.03.2019

445

Влез или се регистрирай за да коментираш

×