Медия без
политическа реклама

1 : 1

Сърдитко Бобчо

04 Ноем. 2019
Все за нещо ще намери...
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Все за нещо ще намери...

Отдавна не сме пускали стенограми с мъдрости, а се мъчим сами да ги произвеждаме. Днес поправяме грешката си, пресъздавайки в писмена реч следизборното слово на Премиера, което произнесе пред журналистите, след като упражни правото си на глас в Банкя. 

***

Журналистка: ...Как гледате на инициативата на президента за среща заради пропуските по време на изборите?...

ББ: Какво? Чакай, че не съм... Пак ли е агитирал днеска?... Не? А какво? 

Ж: Президентът ще организира среща при него с политическите лидери, представители на ЦИК, защото според него има...

ББ: Той явно, само когато той победи, само тогава са били честни изборите. Всички други - и в деня на размисъл пак продължава. Но вижте! Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Елена Йончева, Весела Колева - те го ошашавиха тоя човек. Те го ошашавиха! Нека сме снизходителни към него. Аз просто не му завиждам. Просто, това е чудо около него! 

Ж: Ще участвате ли в такава среща? 

ББ: В деня на изборите? За местна власт! 

Ж: Не, не е казал "в деня на изборите". 

ББ: Това ли си говорим? Това не е ли политическа агитация от него? 

Ж: Дадохте своя глас. За какво гласувахте? 

ББ: Ми дадох, разбира се. За да продължи София да расте все по-хубава и по-хубава! Защото. Защото! Когато аз станах кмет, "Кремиковци" бълваше дим във всички цветове на дъгата. И благодарение на нашата политическа воля го няма вече. Така че това, което ние сме направили за чистотата, за въздуха... Ми канализацията на София се изливаше в Искъра. Тогава река Искър течеше във всички цветове на дъгата, като в приказките - синя, жълта, кафява. Сега рибарите след пречиствателната станция на София за над 100 млн. си ловят риба. И цялото дефиле е чисто. И понеже за мен София е - миналата неделя свършиха изборите. Двойно ГЕРБ победи БСП и с това приключихме партийните разговори за София. Истински пожелавам на моите колеги, които са във Варна, в Силистра, Добрич, Благоевград, ъгххх, Русе, Плевен, Перник на балотаж - и те да се представят добре. Така че - вижте, хубаво е да говориш за върховенство на закона, но непрекъснато да нарушаваш законите...

Ж: Кой го нарушава? 

ББ: Радев днеска агитира! Днеска ли е ден...

Ж: Вие какво правите в момента, г-н премиер? 

ББ: Аз отговарям на вашите въпроси. 

Ж: Той също. 

ББ: На кои? Той партиен лидер ли е? Аз съм лидер на партията, участваща в изборите. 

Ж: Да говорим за София. 

ББ: Не бе, да говорим за София! За това ме питате и аз отговарям за моята си партия. Той на коя партия е шеф? Не е ли еднакво отдалечен?

Ж: Може ли да говорим за Франция? 

ББ: Щом счита госпожата, че агитирам, приключвам, за да не... (Врява, суматоха, не се чува.) 

Тук Борисов обидено прекрати брифинга, тръгна из двора, където му е секцията. Снима се с децата, показа на медиите някакъв свой "братовчед", снима се с още фенове, тук щипна бузка, там погали главичка. 

Репортерите тичаха след него и се молеха да каже нещо за Франция, той омерзено ги отпъждаше с думите: "Аз застанах пред вас с цялото си уважение, да ви отговоря на въпросите, тя ми вика, че агитирам. Аааайде!" 

След като се повъртяха така известно време на двора, Борисов кандиса да коментира и "Френския въпрос". Каза, че се чул с Макрон и се разбрали, подкрепят се, България и Франция са приятелски държави. Междувременно напомни, че той самият, ББ, също е пропускал през устата му да излетят и по-смущаващи думи, но - затова сме хора, да проявим разум и ще се разберем. 

Проявихме. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата