Quantcast

Медия без
политическа реклама

Реконтра

Продадената невеста, или канцлерината в премеждие

Wikimedia.org

Вие виждате платното "Американска готика" от Грант Ууд. Жената е Мария Ангелина, светска журналистка и готическа сестра монахиня от ордена "Свети Дьорд Грант", с размазано национално самосъзнание и прононсирана русофобия. Джендър – неанализиран. Мъжът е Цвецерон Цветаний, гримиран като пастор за венчален ритуал с молитвен банкет. Ангелина го мъмри:

- Защо си помъкнал вилата, отче, трябваше брадва, нали сме на сватба!

- С тризъбеца, герб на нашата най-близка партньорка Украина, ще продупча шамана езичник от Тыва Кожагар-Комбулдай - репликира я отец Цветаний и намига към Украина. Тя го разбира от раз и двамата рипат гопак. Младоженецът Сергей Шойгу е чул Цвецо и докато той потропва, с богатирска лекота отскубва остриетата на вилата. Сергей също е маскиран - като Сергей Лавров. Булката Меркел е маскирана като Кончита Вурст. Путин е маскиран като мечок. Той валсира благодарно с Лиляна Павлова, като я уверява, че тя няма нужда от маска, козина или мас за зимата. Споделя с нея съветска свръхтайна: Царското семейство не било разстреляно, а депортирано зад граница. Наследникът Алексей Николаевич Романов израсъл при Сталин с името Алексей Косигин и 16 години управлявал СССР като министър-председател. Висарионович го наричал "царевич".

В разгара на пиршеството се втурва Тръмп с крясък: "Мене, тебе, Форбс!"*. И размахва следственото дело по убийството на Джон Кенеди, от което следва, че убиецът е някой си царски (на Николай II) таен съветник Григорий Распутин, признал вината си срещу една нощ с Джаки Кенеди и сам убит на няколко пъти. Жените пищят от хорърски оргазъм. Шаманът млати бубена си (голямо като тъпан дайре). Накрая изтощената канцлерина Меркел признава на кума Юнкер, че Шойгу я е купил срещу "Северен поток" от Песков, когото Путин уволнява на място. Скованият от ишиас кум Юнкер уволнява Меркел. Гръмва операта "Продадена невеста" от Бедржих Сметана в ключ фа - канцлерски. Нахлува задъханият товаришч Си, закъснял поради фиаското на линията Лондон-София-Москва-Бейцзин и обратно, и кани Маша Захарова на китайската Нова година. Вторият кум Бойко уволнява Лилето на място. Уволнените са в несвяст.   
През цялото време сестра Мария Ангелина трескаво пише на лаптопа си. От напрежение уредът дава късо, като изпружва към нея волтова дъга. На един от прозорците святка и пука кълбовидна мълния, всички се паникьосват, но се оказва, че това е косата на Борис Джонсън. Той заявява през пукнатото стъкло, че иска да използва случая и да се венчае при отец Цветаний с Юлия Сергеевна Скрипал. Наелектризираната Мария Ангелина иска от Шойгу да й плати осветлението на банкета и непрекъснато пита: Къде е Распутин да му покажа къде е село Минджя, ами то е село трендафил! Там с китарата ни чака Юджийн О’Дайнофф... Кожагар-Комбулдай камлае (жестикулира като Андрей Райчев) около светската монахиня и я приспива с гърлено пеене и фейк клюки за Кейт, Меган и Цецка Цачева. Сестра Мария Ангелина започва бързо да се променя - с дръпнати очи и твърда, остра черна коса, а готическата й семпла рокля и котурни** (заради фотоапарата) се превръщат в шуба и унти от полярна мечка. Мария е станала чукча! Пише, но не чете! От снагата й се носят миазми на тюленска мас. Гледа с почуда лаптопа и се мъчи да свири на него, но – фаул.

Край на света.     

____________

* перифраза на „Мене, Текел, Фарес” от Валтасаровия пир.   

** Високи обувки на платформи в елинските театри