facebook
twitter

После

Хомо Корпулентис

Предизборен дебат с Дон Шиши

2015

Здравейте, драги зрители, сега ще ви шашнем с нещо невиждано от години - ще ви покажем фигурата на Дон Шиши, която освен фина е и публична. Толкова е публична тази фигура, че от две години никой простосмъртен не го е виждал. Той е депутат и пише важни закони - за медиите и за банковата несъстоятелност, но в българския парламент г-н Шиши се е явявал телом за последен път на 19 април 2017-а - да положи клетва като народен представител. 

След тази дата това тяло, създадено за грях, не благоволява да посети парламента или да участва в някакво публично събитие. Или поне да се покаже за минута някъде, за да се уверим, че съществува, а не да пеем сантиментални песньовки на френски: Et si tu n'existais pas... То верно, че тука всички сме парлевуфрансе, ама понякога се поглеждаме в огледалото и си казваме: шпигел, шпигел, тел ми уай! 

Приближаваме, драги зрители, приближаваме до голяяяяямата изненада - ще видите предизборен дебат с Дон Шиши, както го наричаме галено. Дебатът се провежда във формат - Дон Шиши срещу шпигела, сиреч срещу огледалото. 

Материала получихме по пощата с една флашка - тя съдържа видео, в което г-н Пеевски разговаря с огледалния си образ. 

Моля! 

***

Дон Шиши: Драги зрители, реших да се покажа пред вас, защото нищо не може да замени общуването с избирателите. Аз съм кандидат за евродепутат, втори в листата на ДПС, а никой не ме е виждал на предизборно или партийно мероприятие. Предизборният плакат, на който позирам с колеги от ДПС, е сниман по технологията, с която е изработена снимката на Бойко Борисов с Доналд Тръмп. Не го правя от високомерие, аз обичам българските избиратели, които вече толкова години ме подкрепят искрено и лично. Аз съм убеден, че българските избиратели отново ще ме подкрепят, и точно затова искам да ви благодаря лично с това видеопослание. А сега ще задам първия си въпрос към моя опонент в огледалото: Огледалце на стената, я кажи и не лъжи - кой се срамува от шпигела си? 

Огледалният Шиши: Ако нещо намекваш за мен, язък за намека! Нямам срам и страх от нищо! Аз поглеждам в огледалото, виждам каквото виждам - и не ми пука! Бръсна се с твърда ръка, бръсначът ми не трепва!

Дон Шиши: А я ми кажи ти, имаш ли си къща за гости в Барселона? 

Огледалният Шиши: Аз си живея в бащината къща и се гушкам с народа. Ти май не си знаеш медиите, а? Май не си чел кой слиза сред народа и какъв кошмар е това за моите политически неприятели! 

Дон Шиши: На мен ми е писнало от тия медии повече, отколкото на тебе ти е омръзнало да управляваш държавата! Но няма как - служба! Ако не са тия "медии", няма кой една добра дума да каже за нас, ей! Говоря за групата "Корпуленшън Таймс" - това са медии образец. Някои не са мои, ама не им личи - затова не си знам медиите, както казваш ти. 

Огледалният Шиши: Я сега аз да те питам нещо. Преди три години аз казах на българския народ: "Дон Шиши си отиде, той напуска страната". Ти не ме опроверга и наистина се продъни вдън земя. Кажи ми обаче, сега ако те изберат за евродепутат, как ще участваш в работата на ЕП? 

Дон Шиши: Както участвам и в работата на българския парламент! Папата дойде и пак не се научихме на малко духовност! Телесната обвивка ли е най-важното? Само с хляб ли ще живее човекът? Ще продължа да пиша закони, вече с европейско покритие, а дали ще се явявам в плът и кръв - това е мое лично решение! Разбрахме ли се? 

Огледалният Дон Шиши: Явно да. 

Дон Шиши: Айде сега да ми попееш, както аз ти пея с медиите си! 

Огледалният Дон Шиши: Et si tu n'existais pas...

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

А вие с какво бельо сте?
Борис Джонсън е победител в дебата с Джереми Корбин

20.11.2019

771 3
Марешки: Ще се кандидатирам за кмет на София. Ще бъде шоу

27.06.2019

1008 7

Коментари

Sapienti_sat

?

 

Дон Шиши: Айде сега да ми попееш, както аз ти пея с медиите си! 

Огледалният Дон Шиши: Et si tu n'existais pas...

 

Мистерията на българските гласове! Във всякакъв смисъл - мистерия и във всякакъв смисъл - гласове!

Добре, айде - мистерията на българските вотове!

'mnamna

?

Влез или се регистрирай за да коментираш