Quantcast

Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Отровител 19

21 Авг. 2019

Цялата история на света е белязана от отрови и отровители. То не бяха намазани с отрова върхове на стрели, не бяха отровни кремове, отровни ръкавици, Борджии, Морджии... Тоест Медичи... Дворцови интриги и спорове са се решавали години наред точно с яд, както е славянската дума за отрова. Отрови за съжаление са просмукани в почвите, има ги във въздуха, в морето и в храната.

"Световен отровител 19 със серен двуокис е България", пише от 1-а стр. "Труд". Това показал годишният доклад на неправителствената организация "Грийнпийс". Според него страната ни е  изхвърлила в атмосферата 350 000 тона диоксид, а най-много бълвали ТЕЦ-овете на въглища. "България в Топ 20 в света на замърсителите със серен двуокис", пише на половин страница и "24 часа". От там може да се разбере, че в тази класация страната ни е единствена от целия еко ЕС, както и че в подредбата челните места са за Индия, Русия и Китай. 

За сладките отрови - алкохол и наркотици, пише пък "Монитор". От първата си страница вестникът разказва, че "дерат по 6 бона за лечение на алкохолизъм" и наркотична зависимост. От публикацията става ясно, че "само десетина психиатри са в час с терапията". Някак успокоително медията пише, че баячки и екстрасенси правели дъмпинг на докторите с 2000 лв.

От "Труд" пък може да се научи, че "химическа кастрация може да направи мъжа хомосексуалист и дори педофил". Казва го бившия депутат от НДСВ проф. Козовски в отговор на сегашни народни представители, които предлагат изнасилвачите да се наказват точно с химическа кастрация. Иди разбери къде е истината. Иначе бившият царски депутат твърди, че "платените соросоиди, насаждащи джендъризма, бавно убиват нацията", а колежката репортерка го подсеща с фалшиви въпроси по оста - "ама защо така в някои държави искат да узаконят педофилията?!".

Отлична илюстрация за тезата на друг автор на "Труд", който правилно анализира как едната пропаганда победи другата пропаганда в учебниците по история - и колко еднакво отровна е всяка пропаганда.