Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

МВР споделя все по-откровено усещанията си

"Свържи се с чувствата си! Умри, но свръзка дай", е новият оперативен лозунг на службата

Pixabay

МЕЖДУ "6 СЕПТЕМВРИ" И "ШИШМАН"
Шефове от МВР и СДВР споделиха усещания с медиите, след като проведоха работно съвещание в бункер, свързван с изкопите на улиците "6 септември" и "Цар Шишман" до сградата на полицията. Тази тайна съвещателна зала представлява клуб от сорта на затворения SS - VIP зона за дискретни срещи с високопоставени полицаи. Клубът възникнал покрай безкрайните ремонти в района, ала има и по-дълбока причина. 
МВР реши да пусне отбрани журналисти в бункера - в дух на прозрачност, дружба и сътрудничество с печата и за да видим, че няма нищо нередно. 
Увериха ни, че подземният клуб на МВР не се ползва за оперативно смущаващи срещи, търговия с влияние, задкулисно кадруване или каквато и да било непочтена дейност, камо ли незаконна. Там МВР шефовете се събирали, за да си споделят усещанията, след като Нотариуса вече не е между тях и сътрудничеството му с МВР е погребано в дълбоките пластове на колективното МВР-съзнание. 

МВР даде да се разбере, че скоро ще има разкрития за разстрела на Мартин Божанов - Нотариуса, че вече има заподозрян, че мотивът е финансов, че вероятно той е бил сътрудник на службите и че Петьо Петров - Еврото е жив.

Смъртта на Нотариуса настъпи неочаквано за МВР, макар че полицията го следеше и дори си имаха някакъв вид особена връзка. Но той бе подло унищожен точно 15 минути преди да го арестува МВР. Оттогава в редиците на МВР настъпило объркване и неустойчивост. СЛужителите започнали да губят вяра в смисъла на професията си. Бойният дух паднал драматично. Личният състав бил пред тотално разложение и морален промискуитет. Тогава ръководството на МВР било посъветвано от Института по психология към МВР да започне да си споделя повече усещанията, за да не го изяждат отвътре.
"Свържете се с чувствата си. Умри, но свръзка дай!" - мотивирали командния състав психолозите и тогава Калин Стоянов създал инициативата "Сподели усещане". 
Оттогава всяка седмица висшето ръководство на МВР се събира в бункера под Черната джамия и шефовете си споделят усещанията. 
Така се стигна и до някои публични признания за усещания - като на линка горе от 22 февруари, когато шефът на СДВР сподели публично и сериозно, че има усещане как скоро ще разкрие всички факти и обстоятелства около мистериозната и тъй травматична за МВР смърт на Нотариуса.
МВР обещава да споделя още чувства със суверена, но няма да го прави прибързано и необмислено, защото чувствата трябва да са дълбоки и осъзнати, а не да се споделят, преди да узреят - като някаква кисела джанка. 
"За момента мога да кажа пред обществото, че имам едно определено усещане - разкри министър Калин Стоянов. - Според мен Евровизия е небинарна или джендър флуидна" - подозира управленецът, но с уговорката, че понякога усещанията лъжат и не бива да им се предоверяваме.