facebook
twitter

После

Дъги, тангенти и всичко останало

Многолентовата мисъл на Мъдреца от Банкя

4434
А тангенс и котангенс кога?

Бойко Борисов не беше спасявал граждани от винетки, но ето че и това успя да извърши. С голи ръце! На пресконференция в МС, придружен от трима министри - регионалния, финансовия и квадратния - премиерът изложи мислите си в популярна форма. 

***

ББ: С колегите направихме едно съвещание, защото от няколко дни се държи така тая тема - относно Северната дъга. Независимо от логиката, независимо от това, че принципа - който кара повече, той плаща повече; независимо от това, че всички искаме и е ясно, че едно е да чистиш и да поддържаш 2 платна, каквито бяха по времето на социализма и при управлението на БСП Околовръстният път - то беше много скоро! - друго е да поддържаш 12 платна. Но благодарение на това, че приходните агенции, службите, прокуратурата работиха много добре през миналата година и имаме рекордни приходи в бюджета, а и смисълът на това да правиме Южна дъга, Северна тангента, Западна дъга и какво ли не още, е бил винаги в услуга на гражданите - да пътуват по-бързо, по безопасно, по-лесно - и съответно това да дава възможност за по-високи доходи. Което също е факт! Нищо няма да променя - това съм разпоредил на регионалното министерство и АПИ - от това, което е било миналата година. Тъй като, както Южната дъга е в рамките на града, така и Северната тангента също е в рамките на града. И тя е правена за - повтарям! - да им е по-удобно на хората. Така че съм разпоредил да си преправят плановете и съответно, така както са отчитали досега винетната система, така да продължи и през 2019 г. Още повече тази година започваме строителството от "Младост" до магистрала "Тракия" - продължението на Южната дъга. И пак казвам - ако е било лесно, комунистите да са направили не само до Правец магистралата, а да са правили дъги, тангенти и всичко останало. Защото от 2 платна се чисти лесно снегът; 12 платна - значително по-трудно. Но държавата може да си ги позволи поради по-добрите приходи. Друг въпрос е - и мисля, че тук сдружението на общините, не само да се събират така за по няколко дена в "Албена", а след като искат пътищата да са общински, да направят така, че да си ги поддържат, да си ги поемат и да си ги поддържат. Общините! Държавата е вложила над 200-300 млн. сигурно в тези тангенти. Те да си ги поддържат! Защото сега кметовете - за съжаление все от ГЕРБ - им е много лесно да казват: държавата! Хубаво, държавата ги построи; държавата плати кофинансирането по европейските фондове. Поддръжката сега - пак държавата да го прави! Да де, ама тя държавата е на всички граждани в България. Така че, като искате по 12 платна в градовете - ето, подаряваме ви ги, поддържайте ги. А не сега регионалното министерство и АПИ да се чудят как за над 300-400 км, колко са ни магистралите вече?!... Над 500 км магистрали, по 6 платна, да ги чистят и да ги поддържат, колкото за две платна. Има разлика и тя е в пъти! А и нашите сънародници, които пътуват за празниците, стотици хиляди между другото - за Гърция, за Македония, за Сърбия - какви винетки плащат там?!?!?!?!?!?!?! Още с влизането от границата - и не съм чул да има репортаж или оплакване, че само на едно влизане плащат по 15-20 лв. Щото амортизират техния път. Но! Ние можеме да си го позволиме и затова се надявам да не се спекулира повече по тази тема. 

Благодаря за вниманието и честита Нова година! 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Спасител, Султан, Балканджи Ганьо

20.03.2019

1120 1
Канят ме, мамо, на хибридна сватба
Канят ме, мамо, на хибридна сватба

13.03.2019

652
Действително действителността е навсякъде около нас

12.03.2019

680 5

Коментари

Байпас

И този дядо Мраз откъде взема пари за подаръци?❓

ogro

От твоя и моя джоб, но не е луд тоя Дядо Мраз, ами оня който му дава парите за тях ... 

 

eric marsai
снимка на eric marsai

за да ти се вземе нещо от джоба, първо там трябва да има нещо, а с интелектуален потенциал като току-що демонстрирания, шансовете да е така са нулеви  

Влез или се регистрирай за да коментираш

×