Quantcast
Байдън: Няма да се поколебаем да накараме Русия да си плати | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Байдън: Няма да се поколебаем да накараме Русия да си плати

САЩ разглеждат Китай като свой основен конкурент
15 789
 БГНЕС

В първата си външнополитическа реч, новият президент на САЩ Джо Байдън акцентира върху Русия, Китай, арабския свят и проблемите с мигрантите.

„Ясно заявих на президента Путин, за разлика от моя предшественик, че дните, когато САЩ ще се предадат пред агресивните действия на Русия - намеса в нашите избори, кибератаки, отравяния на своите граждани - са приключили. Няма да се поколебаем да накараме Русия да си плати, и ще защитаваме жизнените интереси на нашия народ”, заяви Байдън, който още веднъж призовава за освобождаване на Алексей Навални.

САЩ разглеждат Китай като свой основен конкурент, заяви американският президент Джо Байдън. „Ще се справя директно с предизвикателствата, които Китай поставя пред нашия просперитет, сигурност и демокрация“, каза Байдън в речта, която бе излъчена по CNBC.

САЩ ще приемат 125 000 емигранти годишно, подчерта Байдън, като в същото време подчерта, че страната трябва да се борим с расизма и расовата несправедливост.

САЩ ще продължат да подкрепят Саудитска Арабия в опитите й да защити своята територия от сили, подкрепени от Иран. Войната в Йемен трябва да спре, каза още президентът на САЩ. Байдън подчерта, че военните в Мианмар трябва да освободят веднага ръководството на страната и да върнат властта.

В същото време американския държавен департамент обясни, че в разговор с Сергей Лавров, държавният секретар Антъни Блинкен е повдигнал въпросите за намесата на Русия в президентските избори /2020/, “военната агресия” в Грузия и Украйна, отравянето на Навални и “инцидента” с компанията  SolarWinds.

Ключови думи:

Джо Байдън, реч

Още

Байдън не покани Турция и Китай на срещата на върха за демокрацията

24.11.2021

3396
САЩ освобождават петрол от стратегическите резерви

23.11.2021

1975
Байдън беше в болница и даде властта в САЩ на Камала Харис

19.11.2021

8685