facebook
twitter

После

Прелет над печата

Джендъри и вампири

461

Коренно противоположни внушения се изнамират във вчерашния печат. "Рекордно евтини храни и зеленчук", надува тръбата "24 часа", докато друг печатен орган изразява противоположно мнение: "Поскъпнаха храни от първа необходимост" ("Дума"). "Труд" и той клати стабилността с наблюдението - "Сирене, мляко и яйца поскъпват".

От друга страна, няма съмнение, че "Труд" е бастион на консерватизма и патриархалния ред. Не ще устоим на изкушението да цитираме пасаж от шедьовъра на драматурга и висш държавен чиновник Ал. Урумов: "Джендърът е нечестивец, от семейство Нечестивци. Обитава основно Северна Америка, ЕС и Великобритания. Прехранва се основно с дарения - евросубсидии и сороссубсидии, поради което популацията му нарасна през последните години многократно. Един джендър може да изяде милиони долари листна маса на година, стига да има кой да му ги даде. В българските земи джендърът линее, популацията му е устойчиво сведена до няколко НПО-та..." Това вероятно е хумор, но в идеологията си авторът е гробовно сериозен. 

Джендъровата тема може да бъде конкурирана само от "Телеграф", който не спира до Прокопиев, цици и хороскопи. "Продиджи", вампири и роми са омешани в новия сюжет на ежедневника от групата "Корпуленшън Таймс". Започва отдалеко и баналничко: "Хора на "Продиджи" блокират София", снимала се кино продукция. Съспенсът обаче предстои да се разгърне на едро с декор - езерото в жк "Дружба". Според "Телеграф" - "Последното видео на "Продиджи" бе заснето преди няколко седмици у нас при пълна секретност. То е направено малко преди фронтменът на бандата Кийт Флинт да сложи край на живота си в дома си в Есекс... не е ясно дали клипът, в който БГ роми се превъплъщават в ролята на вампири, типично в стилистиката на групата, ще види бял свят".
Smack my bitch up!
Както казват едните партньори: поживем - увидим; и както казват другите партньори: what has been seen cannot be unseen.

Все още няма коментари

Още

Ганайско щастие

22.03.2019

146
Тита за късмет

21.03.2019

169
Олеле, майко!

20.03.2019

415

Влез или се регистрирай за да коментираш

×