facebook
twitter

После

Прелет над печата

Джендъри и вампири

473

Коренно противоположни внушения се изнамират във вчерашния печат. "Рекордно евтини храни и зеленчук", надува тръбата "24 часа", докато друг печатен орган изразява противоположно мнение: "Поскъпнаха храни от първа необходимост" ("Дума"). "Труд" и той клати стабилността с наблюдението - "Сирене, мляко и яйца поскъпват".

От друга страна, няма съмнение, че "Труд" е бастион на консерватизма и патриархалния ред. Не ще устоим на изкушението да цитираме пасаж от шедьовъра на драматурга и висш държавен чиновник Ал. Урумов: "Джендърът е нечестивец, от семейство Нечестивци. Обитава основно Северна Америка, ЕС и Великобритания. Прехранва се основно с дарения - евросубсидии и сороссубсидии, поради което популацията му нарасна през последните години многократно. Един джендър може да изяде милиони долари листна маса на година, стига да има кой да му ги даде. В българските земи джендърът линее, популацията му е устойчиво сведена до няколко НПО-та..." Това вероятно е хумор, но в идеологията си авторът е гробовно сериозен. 

Джендъровата тема може да бъде конкурирана само от "Телеграф", който не спира до Прокопиев, цици и хороскопи. "Продиджи", вампири и роми са омешани в новия сюжет на ежедневника от групата "Корпуленшън Таймс". Започва отдалеко и баналничко: "Хора на "Продиджи" блокират София", снимала се кино продукция. Съспенсът обаче предстои да се разгърне на едро с декор - езерото в жк "Дружба". Според "Телеграф" - "Последното видео на "Продиджи" бе заснето преди няколко седмици у нас при пълна секретност. То е направено малко преди фронтменът на бандата Кийт Флинт да сложи край на живота си в дома си в Есекс... не е ясно дали клипът, в който БГ роми се превъплъщават в ролята на вампири, типично в стилистиката на групата, ще види бял свят".
Smack my bitch up!
Както казват едните партньори: поживем - увидим; и както казват другите партньори: what has been seen cannot be unseen.

Все още няма коментари

Още

Кой кое го храни

24.05.2019

459
За гъби

23.05.2019

485 1
Имоти на светло, Пеевски на тъмно

21.05.2019

1874

Влез или се регистрирай за да коментираш

×