Медия без
политическа реклама

Социалната мреж Х премахва "лайковете"

Мъск смята, че харесванията не са важни

https://unsplash.com/

Социалната мрежа X пуска частни харесвания, съобщава източник от компанията, цитиран от The Verge. Това означава, че това, което потребителите харесват на платформата, ще бъде скрито по подразбиране, което вече е опция за абонатите на X Premium.

Според инженерния директор на компанията, съобщи, че промяната има за цел да защити публичния имидж на потребителите, защото „много хора се чувстват обезсърчени“ да харесват „остро“ съдържание. Таб „Харесвания“ в потребителските профили ще изчезне. Потребителите все още ще могат да виждат кой е харесал техните публикации и колко харесвания имат, но няма да виждат хората, които са харесали публикация на някой друг. 

В края на миналата година собственикът на X Илон Мъск каза на инженерите на платформата, че иска да се отърве изцяло от бутоните за действие в туит и вместо това да постави по-силен акцент върху вижданията на публикациите (наричани още „импресии“). Целта му е изцяло да премахне секцията, която съдържа бутоните за харесване и повторно публикуване, защото смята, че харесванията не са важни. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата