Медия без
политическа реклама

Колите на "Гугъл" отново тръгват да снимат из България

27 Февр. 2023
Гугъл
Колите на Google Street View трудно може да бъдат объркани.

Google Street View отново ще мине по пътищата на България тази пролет, за да актуализира изображенията в приложението Google Maps. Емблематичните автомобили тръгват на поредната си обиколка у нас от 2 март. От Силистра до Петрич и от Кърджали до Видин, тазгодишната обиколка включва над 50 населени места в България, включително и София, като заснемането трябва да се извърши по график до 9 март.

Преди публикуването на събраните изображения, те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобили, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Освен за ориентиране на пътя, в приложението вече са налични и снимки от пешеходни маршрути като х. Алеко – Черни връх, х. Вихрен – Муратов връх, както и исторически и туристически обекти като Шуменска крепост, Стария Несебър и Белоградчишките скали.

Ключови думи:

Гугъл, Google Street View, Google Maps

Още по темата