Медия без
политическа реклама

Измислиха маска, която поглъща шума

04 Февр. 2024

Група предприемачи, инженери и авиационни специалисти създадоха "Stop" - маска, която поглъща звука. Предназначена е да осигурява тишина по време на телефонни разговори на открито. Маската помага и при виртуални срещи или онлайн игри.
Идеята е инициирана от Стефан Херсен, бивш ръководител на развитието на бизнеса в Азиатско-Тихоокеанския отдел на кабинета „ Airbus “. Проектът, който в момента се финансира от около 160 000 долара, използва технология, която намалява шума на реактивния двигател.

Херсен създал маската след като умувал как 300 пътници в самолет могат да говорят по време на полета, без това да повлияе на тишината в кабината. Сега има две производствени линии - едната за случайни пътници, геймъри и хибридни работници, тези, които работят от дома и офиса, а другата специално за бизнес пътници.

Маските са проектирани да абсорбират 80 процента от гласовите вибрации и могат да се комбинират със слушалки за задушаване на шума, които помагат на обаждащия се да игнорира звуците около него.

Масовото производство ще започне през май, а дистрибуцията ще започне през декември тази година.

Изглежда, че „ Attack “ е добра новина за тези, които получават важни телефонни обаждания на публично място и хора, които не искат да слушат телефонни разговори на други хора.

Ключови думи:

маска

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?