Медия без
политическа реклама

Брус Уилис се бунтува срещу носенето на маска

Заради което го изгониха от аптека - като редови гражданин

14 Яну. 2021
 Брус Уилис през 2019 г., когато честните хора не носеха маски.
EPA/BGNES
Брус Уилис през 2019 г., когато честните хора не носеха маски.

Популярният актьор Брус Уилис се оказа в неприятна ситуация в Лос Анджелис. В понеделник той  влязъл в местна аптека, за да пазарува, без да си направи труда да постави на известното си лице медицинска или защитна маска, съобщи New York Post.

Такова пренебрежение към мерките за сигурност по време на пандемия било посрещнато от останалите посетители на търговския обект със справедливо възмущение.

Дори когато касиерката помолила актьора да използва в качеството на защитно средство висящата на врата му кърпа-бандана, 65-годишната „умираща трудно“ екшън звезда не се съгласила и на такъв компромис. Затова след поканата да напусне аптеката, Уилис си тръгнал без да успее да си купи нищо.

Bruce Willis asked to leave pharmacy for refusing to wear a mask https://t.co/V4kcyxUwy3 pic.twitter.com/SORhCJwfEU

— New York Post (@nypost) January 12, 2021

 

Трябва да се отбележи, че далеч не всички холивудски звезди се отнасят толкова лекомислено към коронавирусната епидемия. Том Круз например направо побесня, когато забеляза на снимачната площадка на следващата част от поредицата „Мисията невъзможна“ двама техници да стоят съвсем близо един до друг. Беше толкова ядосан, че обеща веднага да уволни всеки, който не спазва установените правила. А Матю Макконъхи записа ръководства за това как да си направим защитни маски от подръчни материали.

Много хора реагираха на нарушението на правилата от Уилис в Туитър, като някои го определиха за „Ковидиот“. 

Междувременно изгпежда, че Брус все пак е размислил, защото -  както съобщава Би Би Си днес, той е заявил „Това беше грешка в преценката" пред сп. "Пийпъл". "Бъдете в безопасност всички и нека продължим да носим маски", добавил актьорът.

Миналата година кметът на Лос Анджелис Ерик Гаркети нареди когато са извън домовете си всички (с изключение на деца под двегодишна възраст и хора с определени увреждания) по всяко време извън дома да носят защитни маски. Калифорния, и по-специално Лос Анджелис, се превърна в една от най-големите гнезда на коронавируса в САЩ. Регистрираните от началото на пандемията случаи на Covid-19 в Златния щат надхвърлиха 2 милиона. .

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата