Медия без
политическа реклама

Джаджата, която спасява животи - личните дрегери за алкохол

Днес дрегерите представляват високотехнологични устройства, които правят точни измервания и имат редица допълнителни функции

През последните години войната по пътищата се превръща във все по-сериозен проблем в развития свят. Проблем, на който мнозина търсят решение. Добрата новина е, че се наблюдава и една позитивна тенденция, която в перспектива би могла да предотврати катастрофи и да спаси не малко човешки животи. Все повече шофьори обръщат внимание на своята безопасност, като инвестират в лични дрегери за алкохол.

Това им позволява както да проверят дали самите те са в състояние да шофират безопасно, но и да тестват свой близък, показвайки му, че не е добра идея да сяда зад волана. Не става въпрос просто за мода, а за опит на мнозина да бъдат част от решението на един от най-сериозните проблеми на съвременния свят, гарантирайки своята и чуждата безопасност на пътя.

Самите дрегери се развиват все повече и днес представляват високотехнологични устройства, които правят точни измервания и имат редица допълнителни функции. В добавка те се предлагат на цени, достъпни за почти всеки шофьор. В тази статия ще разгледаме техните предимства и ще разкажем как те могат да помогнат за предотвратяване на тежките инциденти на пътя.

Животоспасяващи и достъпни

Личните дрегери вече са широко достъпни на пазара. Можете да намерите модели на цени между 100 и 200 лева. Някои дори отиват и под психологическата граница от 100 лева. Това ги прави достъпни за почти всеки шофьор, който иска да има отговорно отношение към безопасността на пътя.

Високотехнологични функции

Освен все по-достъпни, съвременните лични дрегери са по-модерни и иновативни. Те включват функции като автоматично калибриране, бързо време за реакция и дори вградени фенери за употреба през нощта. Някои модели имат дори функция за запис, която позволява на потребителите да проследят историята на измерванията си.

Спестяване на проблеми

Като си купите личен дрегер, вие взимате контрола над собствената си безопасност в свои ръце. Така, вместо да се надявате, че сте под лимита, можете да използвате дрегера, за да проверите нивото на алкохол в кръвта си преди да се качите на колата.

Това може да спести на техния собственик много проблеми, включително глоби, отнемане на шофьорската книжка и дори тежки травми или смърт в случай на пътен инцидент.

Препоръчани модели

Съществуват множество модели на лични дрегери, които са високо оценени от потребителите. Ето някои от тях:

Alcogran AG-100 е базовият модел от тази линия персонални дрегери за алкохол, който е надежден, бърз и точен. Всички модели от тази серия използват електрохимичен сензор, който гарантира висока точност на измерването, сравнима с тази на скъпите професионални дрегери. Работата с Alcogran AG-100 е интуитивна и лесна, като тестът за алкохол отнема не повече от 20 секунди. При редовна поддръжка и правилно използване, жизненият цикъл на Alcogran AG-100 може да бъде не по-малко от пет години.

Alcogran AG-120 е личен дрегер с прецизен електрохимичен сензор, който реагира само на алкохол. Той е компактен и удобен за носене, с функция за контрол на пълното издишване, което гарантира винаги коректни резултати. Alcogran AG-120 разполага с брояч на тестовете и памет за последните 10 измервания, което е удобно за самоконтрол. Накрая, той е икономичен - с един комплект алкални батерии могат да се направят около 500 теста.

Dingo C-08 е компактен персонален дрегер за алкохол с електрохимичен сензор, подобен на тези, използвани в полицейските дрегери. Той е специално проектиран за дамите, със стилен дизайн в три цвята и компактен размер, който може да се прибере дори в най-малката дамска чанта. Dingo C-08 е подходящ за проверка на трезвеността преди да седнете зад волана или за проверка на близък, имащ проблем с алкохола.

AlcoFind AFM5 е компактен персонален дрегер за смартфон, който използва електрохимичен сензор за точно измерване на алкохол. Може да работи самостоятелно или в съчетание с телефон, като при втория вариант предлага пълна функционалност и детайлни резултати. Устройството предлага възможност за дистанционен контрол, като позволява на потребителите да проверяват трезвостта на близки чрез споделяне на резултатите от измерванията. AlcoFind AFM5 е създаден за дългосрочна употреба, с препоръчителен период на проверка и настройка веднъж годишно.

Важно е да отбележим, че повечето дрегери трябва да се изпращат обратно на производителя за калибриране на всеки 6 до 12 месеца, за да се поддържа тяхната точност. Точният период зависи от това колко често се използват, но почти всички дрегери изискват периодично калибриране.

В заключение

Със своята високотехнологична функционалност и достъпност, личните дрегери за алкохол се превръщат в необходимост за всеки отговорен шофьор. Те не само спасяват животи, а и предотвратяват ненужни проблеми, като глоби и отнемане на шофьорски права. За всички нас остава да се надяваме, че тази нова “мода” ще се превърне в стандарт за отговорно шофиране, защото нищо не е по-важно от живота ни и живота на другите на пътя.

Ключови думи:

джаджи, дрегер, шофьори

Още по темата