Медия без
политическа реклама

Доналд Тръмп привлече над 2 милиона последователи в TikTok за няколко часа

През платформата той се опитва да привлече повече млади последователи

https://unsplash.com/

В рамките на часове след като се присъедини към TikTok, републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп привлече над 2 милиона последователи в социалната медийна платформа за кратко видео, която той се опита да забрани като президент от съображения за национална сигурност, предава агенция Ройтерс.

Решението да се присъедини към платформата в събота може да помогне на бившия президент да достигне до по-младите избиратели в битката за третата му кандидатура за Белия дом. 

Предизборната кампания на Байдън вече е в TikTok с 336 000 последователи, въпреки че Байдън подписа законопроект, който ще забрани приложението , което се използва от 170 милиона американци, ако неговият китайски собственик ByteDance не се откаже от него.

Тръмп публикува видео за стартиране в своя акаунт, който има адрес @realdonaldtrump, в събота вечер. Видеото, което има повече от 34 милиона гледания, показва как Тръмп поздравява фенове на битка за Ultimate Fighting Championship в Нюарк, Ню Джърси.

Говорителят на кампанията на Тръмп Стивън Ченг каза, че няма да остави "нито един фронт незащитен" в усилията си да достигне до по-младите избиратели.

ByteDance оспорва в съда закона, който изисква да продаде TikTok до следващия януари или ще бъде изправена пред забрана. Белият дом казва, че иска да види базираната в Китай собственост прекратена от съображения за национална сигурност.

TikTok твърди, че няма да споделя потребителски данни от САЩ с китайското правителство и че е предприел значителни мерки за защита на поверителността на своите потребители.

Опитът на Тръмп да забрани TikTok през 2020 г., когато беше президент, беше блокиран от съдилищата. Той каза през март, че платформата е заплаха за националната сигурност, но също така, че забраната й ще навреди на някои млади хора и само ще укрепи Meta Platforms. 

Тръмп вече има активно присъствие в социалните медии с повече от 87 милиона последователи в X и над 7 милиона последователи в собствената си платформа, Truth Social, където публикува почти всеки ден.
 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

TikTok, Доналд Тръмп, кампания