Quantcast
Железния Майк обеща пак да се боксира след равенство с Джуниър | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Железния Майк обеща пак да се боксира след равенство с Джуниър

447
 TWITTER

След 15-годишно отсъствие от ринга Майк Тайсън се завърна с демонстративен боксов мач срещу друга легенда - Рой Джоунс-младши. И по неписаните правила на шоубизнеса сблъсъкът в зала "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис завърши наравно.

Съдиите не бяха професионалисти и официални резултати от картите им не бяха оповестени. След последния гонг в 8-рундовата битка (по 2 минути на част) и двамата ветерани приеха с шеговит тон миролюбивата развръзка и намекнаха, че са готови да го направят отново.

От боксова гледна точка изглеждаше, че 54-годишният Тайсън стои по-добре на ринга и нанася по-точните и по-силни удари в тялото на съперника си. 51-годишният Джоунс се стремеше предимно да предизвиква клинчове, но все пак успя да понесе стоически цялата канонада, изсипана му от бившия абсолютен световен шампион в тежка категория.

За Железния Майк това беше първи мач след 2005 г., когато приключи знаменитата си професионална кариера със загуба срещу Кевин Макбрайд във Вашингтон. Последният официален двубой на Джуниър пък беше само преди две години и половина - през февруари 2018-а, когато дори спечели вакантната титла на WBU в средна категория с победа над Скот Сиджмън с единодушно решение.

"Определено трябва да направим това отново - отсече Тайсън. - Феновете се забавляваха, ние се разкършихме. Нали това е целта, феновете да се забавляват. Сега помагаме на хората. Това е най-важното и аз съм отдаден изцяло на тази цел. Страхувах се, че може да пострадам. Защо никой не се тревожи за моя задник? Не съм се боксирал от 15 години, а той спря да се бие само преди две години и всички се тревожат за неговия задник... Аз не съм гигант, аз съм начинаещ. Ще го направя отново!"

Джоунс отвърна така: "Харесвам го, но този пич е твърде силен, човече! Разбирам защо хората говорят за списък с предсмъртни желания... Защото когато той те удари, няма значение дали е в главата, в брадичката, в тялото - навсякъде боли. Така че като цяло съм доволен от равенството. Това значи, че може би трябва да го направим пак. Но сега не знам дали ще имам сили."

Още

Преди боя с Усик Джошуа продължава да мисли за Фюри

23.09.2021

289
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева прекрати кариерата си

07.09.2021

1128
Златната Стойка Кръстева преодоля интригите и две отказвания от бокса

03.09.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

1750