Quantcast

Медия без
политическа реклама

Висшата лига в Англия ще се поднови на 17 юни

28 Май 2020
ЕПА/БГНЕС

Първенството на Висшата лига в Англия ще бъде рестартирано на 17 юни, съобщи Би Би Си. Тогава ще се изиграят два отложени мача мача от XXVIII кръг: "Астън Вила" - "Шефилд Юнайтед" и "Манчестър С" - "Арсенал". След това от 19 до 21 юни следва целият ХХХ кръг.

Според информацията, детайлите и пълното решение все още се обсъждат на среща на клубовете, но това са първите резултати от нея. До края на сезона във Висшата лига остава да се изиграят 92 мача. Шампионатът беше прекратен на 13 март заради пандемията от коронавирус.

Вече е постигнато и споразумение за подновяване на тренировки, на които вече ще бъде позволен и контакт между футболистите. Досега бяха провеждани само неконтактни занимания в продължение на седмица. За да бъде всичко това възможно, бяха направени 2752 теста за COVID-19 на футболисти и служители в клубовете, като 12 от тях се оказаха положителни. Предвижда се да се продължи с тестването, при това два пъти седмично. Всеки, който се окаже с положителен резултат, ще бъде изолиран за седмица.

Преди прекъсването на шампионата "Ливърпул" бе начело в класирането с 82 т., пред "Манчестър С" с 57 и мач по-малко, "Лестър" с 53 и т.н.

 

 

 

Още по темата