Quantcast
Стойчо Младенов: Имам план за 2 години | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Стойчо Младенов: Имам план за 2 години

Треньорът на "ЦСКА-София" ще ползва Бисмарк Чарлз още утре срещу "Осиек", а Мено Кох - в реванша
260
 СПОРТАЛ
Стойчо Младенов говори на пресконференцията преди първия мач срещу "Осиек".

Наставникът на "ЦСКА-София" Стойчо Младенов заяви, че е започнал работа по двугодишен проект за превръщане на отбора в №1 в България.

"Моята цел е в тези две години да създадем такъв отбор, който да бъде конкурентноспособен на "Лудогорец", а и да надделее над тях. Дадена ми е възможност в тези две години да работя пълноценно за сформирането на един боеспособен отбор, който да надделее над "Лудогорец". В тези две години ще работя неуморно за постигането на тази цел. Надявам се феновете да разберат и да застанат зад отбора. Това разцепление е пагубно за клуба. Аз разбирам, че търпението им е изчерпано, но трябва да имаме по-голямо търпение. ЦСКА има нужда от време", заяви Младенов.

Той говори преди утрешното домакинство срещу "Осиек", което е първи двубой от III квалификационен кръг в турнира Лига на конференцията. Мачът е от 20:00 ч. и ще се играе на ст. "Васил Левски".

Треньорът обеща тимът да изглежда по-добре от реванша срещу "Лиепая", който бе и дебютът му на поста. "Подготвили сме отбора. По възможно най-добрия начин. Ще имаме възможност да покажем по-добър футбол от последната среща. Имахме възможността да поработим и тактически. "Осиек" е добре балансиран отбор. В определени моменти от играта играят с висока преса, агресивни са. Малко или много трябва да се съобразим с тях. Търсят някаква изненада относно схемата на игра. Сигурен съм, че сме ги разузнали добре, така че се надявам да няма възможност те да ни изненадат. Надявам се и с помощта на феновете отборът да бъде като юмрук и да се справи с противника. Отбелязването на гол е много важно нещо, така че надявам се да имаме тази възможност да отбележим. Когато нещата са успешни, тогава най-лесно се подкрепя отбора. Въпросът е когато има трудности, да се обединим", коментира Младенов. Той допълни, че още утре ще може да ползва възстановения Бисмарк Чарлз. Нидерландският защитник Мено Кох е почти готов за игра, но най-вероятно ще бъде пуснат в реванша в Хърватия на 12 август.

"Няма я тази вариативност като избор на стартов състав. Ограничен съм с бройката на здрави и подготвени футболисти, така че промените ще са почти незабележими. Не съм от този тип, който да дойде и с рязък завой да промени всичко. Трябва да дам възможност на футболистите да се адаптират към моите изисквания. Не може за 5 дена да възприемат абсолютно всичко. Така че промените са малко - и като състав, и като схема на игра", обясни още наставникът.

Младенов заяви също, че връщането на национала Валентин Антов от "Болоня" обратно в "ЦСКА-София" не е било правилен ход. "За Валентин Антов сме се разбрали. Ако има продажба, аз съм "за". Неговото връщане за мен беше грешка. Това повлия на психиката му, оттам и на формата. Вие виждате. За малкото време, в което работя с него, виждам едно амбициозно момче със силен характер и "армейски" дух. Ще разчитам на него, докато е тук. Вярвам в неговите качества", обясни той.

 

Още

ПЪРВА ЛИГА, VIII КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

17.09.2021

Обновена

211
Голямото излагане на Изпълкома на БФС
Петров повика вратар от Саудитска Арабия в А отбора

17.09.2021

281