Quantcast

Медия без
политическа реклама

Първото лятно попълнение на "Арсенал" е куче

Лабрадорът Уин бе взет на клубната база по изрично настояване на мениджъра Микел Артета

20 Май 2023
Pixabay
Общуването с лабрадора Уин е един от начините за подобряване на атмосферата в "Арсенал" според мениджъра Микел Артета.

Преди няколко дни на тренировъчната база на "Арсенал" бе забелязан тъмнокафяв лабрадор. Присъствието му се оказа неслучайно. Всъщност това е поредното нестандартно хрумване на мениджъра на английския футболен клуб Микел Артета.

В случая испанецът е научил, че погалването на куче може да успокоява, да понижава нивото на стрес и да подобрява цялостното настроение. В резултат той е настоял за привличането на лабрадора. Още повече че е счел, че кучето, наречено Уин (win - анг. победа), може да засили отборния дух.

Според в. "Таймс" дори Уин е присъствал на скорошното продължаване на договора на вратаря Арън Рамсдейл с "Арсенал" до лятото на 2025 г.

Това не е първият домашен любимец, който обитава базата на "Арсенал". Котаракът Боб живее там, след като футболистите решиха да го приютят след смъртта на стопанина му.

А методите на Артета определено са необичайни. Случвало се е преди мач той да кара футболистите да си търкат взаимно дланите, за да се "заредят с еднаква енергия".

През миналата година преди един от двубоите с "Брайтън" испанският мениджър донесе електрическа крушка в съблекалнята, за да създаде позитивна енергия. Тогава той обяви пред отбора: "Томас Едисон изобрети крушката. Сега искам да видя отбор, който е обединен, защото сама по себе си тази лампа е нищо. Но аз искам да видя отбор, в който всички са свързани един с друг, и този отбор сияе", обясни тогава мениджърът пред футболистите.

Ефектът от кучето Уин обаче явно ще си проличи през следващия сезон, след като "Арсенал" пропиля аванса си като лидер в класирането на Премиър лийг и сега "Манчестър Сити" се нуждае от победа в неделя, за да стане шампион.

Ключови думи:

Арсенал, Микел Артета

Още по темата