Медия без
политическа реклама

Пеле претърпя операция за отстраняване на тумор

Ще се изправя пред още един мач с усмивка на лицето, обяви Краля на футбола

07 Септ. 2021
ЕПА/БГНЕС

Легендарният бразилски футболист Едсон Арантеш до Нашименто - Пеле, е претърпял операция за отстраняване на тумор в дебелото черво. Трикратният световен шампион бе приет по спешност в болница в събота, след като припадна в дома си. Снощи на профила му в Инстаграм се появи съобщение, в което бе обяснено за операцията.

"Приятели, много ви благодаря за милите послания. Благодаря на Бог, че се чувствам добре и че позволи на лекарите д-р Фабио и д-р Мигел да се грижат за здравето ми. Миналата събота претърпях операция за отстраняване на съмнителна дясноразположена лезия в дебелото черво. Туморът бе открит по време на рутинни тестове. За щастие съм свикнал да празнувам велики победи до вас. Ще се изправя пред още един мач с усмивка на лицето, много оптимизъм и радост, че живея заобиколен от любовта на семейството и приятелите си", написа Краля на футбола.

80-годишният Пеле бе опериран в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло. Оттам също потвърдиха, че състоянието на великия футболист е добро. И личният му агент Джо Фрага потвърди, че няма причини за безпокойство.

Здравето на Пеле обаче е доста крехко в последните години. Той често се придвижва с инвалидна количка. През 2019 г. беше лекуван от сериозна уринарна инфекция. Претърпя и операция за премахване на камъни в бъбреците.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Пеле, футбол

Още по темата