Медия без
политическа реклама

Облаците над "Българска армия" не са толкова тъмни

Индикациите са, че Гриша Ганчев и Юлиян Инджов са по-близо до оставане, отколкото до напускане на клуба

СПОРТАЛ
Близкият до Гриша Ганчев (в средата) привърженик Иван Велчев-Кюстендилеца (вдясно) уверява, че бизнесменът е склонен да размисли и да остане в клуба.

Дали ставащото в "ЦСКА-София" не е само буря в чаша вода? Събитията през последните дни все повече навеждат на такива мисли.

Заявеното намерение на основните акционери Гриша Ганчев и Юлиян Инджов да напуснат и да предоставят дяловете си на желаещите засега не е оттеглено. Само че междувременно се нароиха призиви от фенове и ветерани към Ганчев да остане. Което трябва да означава заздравяване на доверието към него и към ръководството като цяло. Проведе се и среща на няколко привърженици с бизнесмена, след която бе пусната декларация-обръщение към Ганчев, отново в негова подкрепа: "Вчера не чухме от Вас категорично "Да, оставам!", но чухме обещание да помислите сериозно върху думите ни и върху Вашето решение, обявено пред дни".

А тарторът на агитката Иван Велчев, по прякор Кюстендилеца, който минава за доста близък до собственика, също даде надежда. "Днес поне 5 пъти съм се чул с Ганчев и съм коментирал с него последните събития. По мое мнение няма да си тръгне", написа той преди няколко дни в една от социалните мрежи.

Към момента не се потвърждават и твърденията, че Ганчев и Инджов ще прехвърлят акциите към третия акционер (с 20%) Христо Стоичков. Последният до момента не е коментирал нищо по темата, но пък отправи мотивиращо послание към отбора преди срещата в "Лудогорец", в което нямаше и намек за сътресенията през изминалите дни. "Седмицата на истината започва! Мястото на ЦСКА е само на върха! Искам ви там в събота!", обърна се той към футболистите.

Не се сбъднаха и опасенията на феновете, че на общото събрание на акционерите, проведено на 20 февруари, Ганчев и Инджов ще потвърдят напускането си. Напротив - двамата собственици не дойдоха, а присъстваха само техни представители. И най-важното от взетите решения бе в посока, която би трябвало да успокои и зарадва публиката на "ЦСКА-София" - задействана е процедура по премахване на тирето от името. Така клубът официално ще се именува ЦСКА, когато излезе потвърждение от Агенция по вписванията. Разбира се, до края на сезона БФС ще води в протоколите отбора с тире - така, както го е вписал преди започване на първенството. Но от страна на ръководството е направена стъпка, която също не би се очаквала при евентуално подготвяно оттегляне.

Не се потвърждават и появилите се моментално спекулации за напускане на основни чужденци в отбора. Дори обратното - един от нарочените, че ще се маха от "Българска армия" заради създалата се ситуация - Тиаго Родригес, игра на ниво срещу "Черно море" и асистира за победния гол.

Нещо повече - против всички предвиждания за скорошен разпад, в "ЦСКА-София" продължават да работят по селекцията и резултатът е привличането на качествен защитник в лицето на нидерландеца Мено Кох, който дори подписа дългосрочен договор. 

Всички тези събития сочат, че вероятно все пак няма да има катаклизми в клуба, още повече ако и отборът продължи да се представя добре. По-скоро е неясно дали Ганчев ще продължи да взема основните решения, или ще отстъпи управлението на сина си Данаил, а самият той ще се отдръпне на заден план.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?