Quantcast

Медия без
политическа реклама

Легенда на "Локо" (Сф) е освободен под гаранция

Фен №1 на "червено-черните" обвини шефовете на "Хебър" в провокация

03 Дек. 2019
KotaSport.com
Началото на разправиите в ложата на ст. "Локомотив", прераснали в меле с болезнени последствия за шефовете на "Хебър".

След прекарани 24 ч. в ареста изп. директор на "Локомотив" (Сф) Бойчо Величков беше освободен под гаранция от 2000 лв. Клубната легенда на "червено-черните" (270 мача, 90 гола) беше задържан часове след съботния двубой срещу "Хебър" (3:3) от Втора лига, завършил с безредици във ВИП ложата на стадиона в столичния кв. "Надежда". За нападение над представители на ръководството на пазарджиклии бяха арестувани още четирима души, сред които и синът на Величков - Кристиян (20 г.). Всички те също са освободени срещу парична гаранция - по 1000 лв.

"Отговорността за реда на мача и опазването на обществения ред носят отговорниците в клуба организатор. Парадоксално е, че в случая на стадион "Локомотив" организаторът е и инициатор на инцидента. Образувано е досъдебно производство по чл.131 от НК за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Направени са и съответните съдебномедицински експертизи. Повдигнати са обвинения на трима от лицата, доказана е тяхната съпричастност", разкри директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Според жалбата от президента на "Хебър" Иван Папазов главни виновници са именно Бойчо и Кристиян Величкови. По този повод главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов коментира:

"По време на провеждането на едно спортно мероприятие клубът, който го организира, трябва да гарантира сигурността и реда. В случая се оказва, че организаторът нарушава този ред. Държавата в никакъв случай няма да толерира такова отношение и ще вземем необходимите мерки. Категорично стюардите от частната охранителна фирма не са си свършили работата. Не искам да обвинявам и самите фенове, защото те са се подвели от своето ръководство. Единият от задържаните, на когото е повдигнато обвинение, е изпълнителният директор, който е и служител по сигурността на дадения клуб. Феновете са подвластни на емоцията, увличат се."

От "Локо" (Сф) обаче представиха по-различна версия на случилото се и най-вече на причините да се стигне до грозните сцени в ложата. Председателят на фенклуба на "железничарите" Румен Първанов твърди, че всъщност в основата на скандала стоят шефът на "Хебър" Иван Папазов и неговият брат, който понесе най-сериозни травми от побоя.

"Видях със собствените си очи какво стана - заяви фен №1 на "червено-черните" в "Студио Дерби". - Нагледахме се на театрални постановки от ръководството на "Хебър". Ние никога не сме толерирали насилието по стадионите. Винаги има две страни - извършител и поръчител. Беше заложена бомба със закъснител. Беше направена провокация от ръководството на "Хебър". Те казват, че са малтретирани от Бойчо Величков? Пълна измишльотина и лъжа. При изравнителния гол те започнаха да се заяждат, да псуват, да обиждат феновете, които седят 4-5 реда под ложата. Започна и от ответната страна да има такива приказки. Точно тогава се намеси синът на Бойчо Величков - Кристиян, който ги помоли да престанат. Последва псуване на майка от тяхна страна и един човек му нанесе жесток удар в корема. В този момент Бойчо Величков скочи да си защити сина, всеки на тази земя ще защити детето си."

Първанов твърди, че поведението на братя Папазови е било крайно арогантно, като единият от тях дори е заплашил, че "сега ще отиде да вземе пистолета от колата и да ни избие".

"Тази реплика отприщи гнева. Не знам със силата на какъв този човек ще вади пистолет и ще стреля по хората. Да, не е хубаво да те бият, но не е хубаво и да си поръчваш боя. "Локомотив" заслужава и трябва да бъде наказан, но трябва да накажат и подбудителите. Не може едно престъпление да има само една страна. Не може да нападаш и после да ревеш като малко дете. Не може да дойде човек, който се представя за ръководител, който казва, че дава парите, да псува така брутално, да обижда, да налита на бой. Не знам какво е очаквал да се случи. Ако аз се държа така, аз също ще ям бой. Нека накажат и "Хебър". Говорим за ниска култура и възпитание. Тяхното държание беше отвратително, те са инициаторите на всичко, те са виновниците."

Още по темата