facebook
twitter

Спорт

Хиршер не изключва край на кариерата си след сезона

84
ЕПА/БГНЕС
Марсел Хиршер позира със златния медал от Оре `19 - негово седмо шампионско отличие от световно първенство и трето в слалома.

"Сега съм по-уморен от обикновено. Затова виждате по-малко емоция на финала и по-малко енергия в интервютата и снимките. Просто съм изчерпан. Но, повярвайте ми, аз съм супер, супер щастлив от тези два медала. Те означават много за мен. Колкото повече остарявам, толкова повече хората сякаш очакват да се справям по-добре."

Тези думи на Марсел Хиршер останаха на по-заден план след триумфа му като световен шампион в слалома в последния ден от първенството на планетата по ски алпийски дисциплини в Оре (Шв). Но с тях австриецът, който другата събота ще навърши 30 г., даде да се разбере, че краят на кариерата му е близо. Дори много по-близо, отколкото феновете му биха желали.

"Има още десет състезания до края на сезона, след това ще видим. Ще си взема почивка и нещата ще се изяснят - заяви още Хиршер и допълни, че чувства огромно облекчение, че не е разочаровал сънародниците си. - Най-голямата ми радост е, че това напрежение изчезна от раменете ми. Сега се чувствам много по-лек, отколкото преди това световно първенство."

Все още няма коментари

Още

Звездите, които избраха да се оттеглят рано

06.04.2019

Емил Николаев

364
Алберт Попов: Обичам стръмни и заледени писти

20.03.2019

33
Хиршер решава бъдещето си до 48 часа

20.03.2019

38

Влез или се регистрирай за да коментираш

×