Медия без
политическа реклама

Финалът в Шефилд започна по невиждан от над три десетилетия начин

Воина се откъсна в битката за световната титла по снукър след късна драма по черната топка

06 Май 2024
Кайрън Уилсън и Джак Джоунс си стискат ръцете преди откриващия фрейм във финала на световното първенство по снукър в пълна зала на шефилдския театър "Крусибъл".
WORLD SNOOKER
Кайрън Уилсън и Джак Джоунс си стискат ръцете преди откриващия фрейм във финала на световното първенство по снукър в пълна зала на шефилдския театър "Крусибъл".

За първи път от 33 години финалът на световното първенство по снукър започна със седем последователно спечелени фрейма от един играч. Кайрън Уилсън поведе със 7:0 срещу Джак Джоунс, преди уелската сензация да стабилизира представянето си и да се оттегли на почивка след първия ден от битката за титлата в Шефилд с пасив от само пет партии при 11:6 в полза на англичанина.

Последният, който беше отварял разлика от седем безответни фрейма за начало на финала, беше Джон Парът през 1991 г. срещу Джими Уайт. Впоследствие той спечели и трофея в театъра "Крусибъл" с краен резултат 18:11.

След стъписващия старт Джоунс имаше шанс да намали и още повече изоставането си, но в последната партия от втората сесия загуби драматична битка по черната топка. След 8-минутно надлъгване Воина я бутна успешно в "жълтия" джоб и се приближи на седем стъпки от короната в шампионския формат "18 от 35". Финалът ще приключи със заключителните две сесии днес от 15:00 и 21:00 ч. наше време.

 

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО В "КРУСИБЪЛ" 2024

Финал (18 от 35, четири сесии)

№12 Кайрън Уилсън (Анг) - №44 Джак Джоунс (Уелс) 5-6.V (11:6 след II сесия)

 

Subscribe to the only official World Snooker Tour channel!Website: www.wst.tvTwitter: @wearewstFacebook: /worldsnookertourInstagram: @worldsnookertourTikTok:...