facebook
twitter

Спорт

ФИФА е на път да добави втори домакин на Мондиал 2022

123
ЕПА/БГНЕС
Джани Инфантино

ФИФА обсъжда вариант да добави втора държава домакин на световното първенство през 2022 г., която да помогне на Катар. Причината е, че световната централа иска още следващия мондиал да бъде с 48 отбора, а не са 32, както е в момента. При увеличаване на броя на участниците обаче ще се наложи още една държава да приема мачове. Съседните Оман и Кувейт са фаворити, а вариантите ще бъдат обсъдени на среща на съвета на ФИФА в Маями (САЩ) днес.

Изп. директор на оргкомитета на мондиала Насер ал Хатер обясни, че решението за добавяне на още един домакин трябва да бъде обсъдено с Катар. "Ние се готвим да приемем турнир с 32 тима, а до момента не е взето решение да увеличаване на отборите до 48 или за участие и на други страни. Допълнителни дискусии ще се състоят на срещата в САЩ", обяви Ал Хатер. 

Световното първенство трябва да се проведе в периода 21 ноември - 18 декември, 2022 г., като това ще спре временно европейските клубни турнири и първенства. Евентуално увеличаване на броя на тимовете ще наложи още по-голяма пауза. 

В Маями съветът на ФИФА ще обсъди и приемането на нов вид на световното клубно първенство, което да се състои веднъж на 4 години и да включва 24 тима, както и плановете за световна Лига на нациите. И двата турнира са по предложение на президента на ФИФА Джани Инфатино. УЕФА и европейските клубове се обявиха категорично "против" новия формат на световното клубно първенство.

Все още няма коментари

Още

Китай взе 9 от 9 възможни световни титли в скоковете във вода

18.07.2019

2
Германец стана световен шампион в плуването на 10 км

17.07.2019

25
Влязоха в сила новите правила във футбола - никаква игра с ръка и по-бързи смени

26.06.2019

589 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×