Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" премахва тирето от името си

Общото събрание се проведе в "Литекс Тауър", след като нито един акционер не се появи на "Българска армия"

20 Февр. 2021
Пълномощникът на Гриша Ганчев - адвокат Станислав Трендафилов, на излизане от ст. "Българска армия", където бе установено, че няма други акционери за участие в извънредното Общо събрание на "ЦСКА-София".
SPORTAL.BG
Пълномощникът на Гриша Ганчев - адвокат Станислав Трендафилов, на излизане от ст. "Българска армия", където бе установено, че няма други акционери за участие в извънредното Общо събрание на "ЦСКА-София".

"ЦСКА-София" планира ново преименуване на футболния клуб, който от 2016 г. играе на ст. "Българска армия". Това стана ясно след извънредното Общо събрание на дружеството, което трябваше да се проведе тази сутрин на стадиона в Борисовата градина в София. Заради отсъствието на други акционери формалното заседание беше преместено в офиса на основния собственик Гриша Ганчев в бизнес център "Литекс Тауър" в столицата.

Пред медиите застана неговият пълномощник и адвокат на клуба Станислав Трендафилов. От думите на юриста стана ясно, че другият главен собственик Юлиян Инджов също не е участвал лично в събранието.

"Г-н Ганчев и г-н Инджов имаха своите изрично упълномощени представители, като бяха в течение на нещата, които се случваха. Предвид това, че нито един от другите акционери не се появи, те взеха решението да проведат събранието в офиса на г-н Ганчев", обясни адвокат Трендафилов.

Въпреки очакваната дискусия за смяна на собствеността в клуба след изявлението на Ганчев от началото на седмицата, че се оттегля, тази тема въобще не е била засегната. Обсъждан е само изборът на нов финансов одитор, както и промяната на името.

Собственикът на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев сензационно обяви, че се оттегля от футболния клуб заедно със съдружника си Юлиян Инджов. Благодаря на цялата армейска общественост, че беше съпричастна с нашето дело. За всичката им любов към отбора.

"В точка "Разни" акционерите са взели решението да се промени името на клуба, като се махне прословутото тире и се върне старото име. От понеделник започва юридическата процедура по смяна на името. Предполагам, че в понеделник-вторник ще изготвим цялата документация. Нека кажем, че ще го входираме в търговския регистър идната сряда и вписваме новото име в тридневен срок", заяви адвокат Трендафилов.

Юристът не обясни какво има предвид под "връщане на старото име". Според фирменото досие на ПФК "ЦСКА-София" ЕАД в Търговския регистър старото име на дружеството е ПФК "Литекс-Ловеч" АД, променено на 2 юни 2016 г. Все пак от изказването на Трендафилов се разбра, че клубът има намерение занапред да се казва просто ЦСКА.

"Живот и здраве, другата или най-късно по-другата седмица би трябвало ЦСКА да е с оригиналното си и автентично име. Надявам се, че за мача с "Лудогорец" (б. ред. - на 27 февруари в Разград) да имаме оригиналния и автентичен ЦСКА", поясни адвокатът.

Според него до законова възможност за подобна промяна се е стигнало, след като настоящото ръководство изкупи емблемата, символите и всички активи и пасиви на фалиралия 31-кратен шампион на България срещу 8 млн. лв. Според други тълкувания обаче трябва да минат 5 години от обявяването в несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД, за да може друг клуб да ползва това име. Фалитът беше вписан на 9 септември 2016 г.

От 9 септември т. г. абревиатурата ЦСКА може да бъде ползвано официално от друго дружество, съобщи "Спортал". Тогава изтичат петте години от фалита на 31-кратния шампион (обявяването в несъстоятелност бе обявено от съда на 9 септември 2016 г.
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата