Медия без
политическа реклама

Читателите на СЕГА почти познаха: Олимпийците взеха над 5 медала

08 Авг. 2021Обновена

Българските олимпийци имат сили да спечелят и над 5 медала по време на игрите в Токио 2020. Това установиха читателите на в. "Сега", които се включиха във финалните три денонощия в онлайн анкетата с въпрос:

"Колко медала ще спечели България на олимпийските игри Токио 2020?"

За 17-те дни в гласуването се включиха 227 потребители на сайта SegaBG.com, като сред мнозинство останаха умерените оптимисти, които смятаха, че спортистите ни могат да постигнат само 1-2 призови класирания. С този отговор гласуваха 59 души (26%), които постепенно надминаха крайните песимисти, вярвали в началото, че нито един български спортист няма да стигне до призово класиране - 49 гласа (22%).

(Въпреки че тази прогноза вече нямаше как да се сбъдне, петима читатели посочиха този отговор и след като Антоанета Костадинова спечели сребро в стрелбата с пистолет от 10 метра, а още двама гласуваха така и след като страната ни вече имаше гарантирани пет олимпийски медала.)

На втора позиция във вота завършиха свръхоптимистите, очаквали над 5 медала за България от Токио 2020 - 56 гласа (25%), като 39 души дадоха този отговор в заключителните три дни.

На трета позиция са хората, които вярваха, че страната ни ще извоюва 3-4 медала - 51 гласа (22%). Малцинство останаха оптимистите, предвидили, че олимпийците ни ще се окичат с 5 медала (12 гласа, 5%).

Страната ни приключи участието си на XXXII летни игри с шест медала, след като злато извоюваха Ивет Горанова в каратето, Стойка Кръстева в бокса и ансамбълът по художествена гимнастика, Антоанета Костадинова заслужи сребро в стрелбата, а Тайбе Юсеин и Евелина Николова взеха бронз в женската борба.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата