facebook
twitter

Наблюдател

Корабът потъва от преяждане

Вместо "Спрете да крадете" лидерът на ГЕРБ каза на велможите си: "Ще ви хванат"
Илияна Кирилова
Лидерът Борисов поучава партийния елит.

"Когато си крал, от тебе се иска да обединиш народа!" Това звучеше в трейлъра на удивителния филм "Речта на краля". В него ставаше дума на пръв поглед за трудностите на човек, който заеква, а трябва да представлява нацията. Всъщност става дума за монарх, който през думите си прокарва политика. След успеха на лентата блестящият Колин Фърт заяви в интервю, че не имитацията на Джордж VI, а желанието да разбере какво точно означава да си на мястото на краля е било водещо за него.

И, да, лесно е да признаем, че речта на Борисов пред актива на партията му е копие на времената на диктатора Живков. Преди няколко години това мое твърдение предизвикваше потрес и бяс от страна на властта. Днес се приема за естествен коментар. Защо? Свикнахме и с това положение? Или пък страхът намаля? Не знам, вероятно е по нещо и от двете.

Но да се качим на трибуната и да застанем на мястото на Борисов. Какво каза Владетелят на по-дребните си велможи?

 

Основното послание бе: "Вие сте виновни!"

 

Активът се оказа виновен за това, че им "избиват зъбите", че не защитават успехите достатъчно, че нямат съпротивителни сили, че ако не вземат мерки (как ли става това?), и на тях може да им изскочат суджуците и корупцията да лъсне…

Та тук въпросът е какво е виждането на Борисов за "почистване на къщичката". Владетелят не каза: „Не крадете!“. Той каза съвсем друго нещо: „Ще ви хванат!“. Това е начин на мислене. И понеже Той не иска друг да хване срамните практики по места, закани се да им светне "синята лампа". Тоест, ако не се научите как да се покривате, то аз лично ще се разправям с вас за корупцията ви, за да не ползват дивиденти опонентите.

Е, след толкова очевидно признание бе нужно и успокоение, че онези, другите, са по- и най-корумпираните в държавата. От което следва, че нямат право да критикуват. Почтен вариант за управление явно отсъства във визията му.

Добри хора в речта на Владетеля нямаше.

 

Има хванати и все още нехванати

 

Самият той присъстваше в залата в качеството си на изключението, за което не се говори! Той е спокоен пред тези хора, защото те зависят пряко от него. Той ги поучава и назидава. Те са негови деца. Убеден е, че са в залата само по една причина - неговата любов към тях. Ето тук докосваме божественото. Любовта му към тези хора е индулгенция и причина да са там. Нищо друго. Нито способности, нито морал, нито обществен ангажимент. Любовта към него!

Тома Аквински казва в едно от проникновенията си: "Съвсем погрешно е мнението на онези, които твърдят, че било безразлично по отношение на истинната вяра какво някой мислел за сътворените неща, стига да имал правилно мнение за Бога".

Днес сме изправени пред Владетел, който изисква точно това. Не са важни окраденият асфалт, умиращите болни деца, нагласените обществени поръчки, лобистките закони, скапаното правосъдие, продажбата на паспорти -

 

нищо не е по-важно от любовта към него!

 

А Неговата любов не е даденост. Днес я има, а утре не. Как се слуша това освен легнал ниско долу? Или низко долу? Какво да очакваме от тези хора да правят по места, освен да изискват същото? Те имат пред себе си и над себе си дефиниция за управление.

Страхът от пресъхването на животворния източник на любов тегне над всеки. В този монолог няма граждани, още по-малко "граждани за европейско развитие". Има поданици на една измислена монархия, в която синята кръв е заменена с мас, картофи и суджук. А в такава монархия всеки може да види себе си като "велможа". Може би това е народняшка демокрация, в която елитът е потънал в скръб и егоизъм, а поданиците се натискат за любовта на Владетеля.

Сигурен съм, че Колин Фърт би отказал да играе ролята на Борисов. Прекалено е плоска и би получил за изпълнението си "Малинка" вместо "Оскар".

 

Ключови думи:

Борисо, ГЕРБ, реч
17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ трудно ще спечелят отново София, ако има балотаж

11.07.2019

Таня Петкова

3117 16
Данаил Кирилов публично се разкая, че подкрепил машинния вот

11.07.2019

Людмил Илиев

1016 3
Управляващите стартираха ликвидацията на машинния вот

10.07.2019

Людмил Илиев

561 2

Коментари

сталкер пустиняк

Прекалено е плоска и би получил за изпълнението си "Малинка" вместо "Оскар".

 

Малинки, къпинки, ама народът си го избира едно 10 пъти. Та тази иронизираща награда е за хората, качили и подкрепящи герберастите на власт. 

trunk

Изключително грубо Бабикян , вярно но такъв език и такава откроеност не подхожда на европейските цености изповядвани от този титан на филиите с мас.

mi6osp.

Явлението "Борисов на власт трети мандат" отразява разочарованието на българите от сполетялата ги демокрация и показва готовността им да доунищожат България.

 

Амира

👍

JR

Капитанът на Гербитаник ще скочи пръв и ще остави Цецоу да дирижира оркестъра до пълното потъване.

Гларyс

От феодално управление какво друго може да се очаква?

Biberkov

Много хубава снимка на Бабикян. 

Но, от друга страна за БКП си е тамън. 

След толкова напъване, ако БКП не бият на евровота, много ще им се смеем. Ама те на електорален бой и смях носят, тренирани са. :)

Begemot
снимка на Begemot

Браво за статията.👍 Не съм фен на г-н Бабикян, ама никак. Доколкото съм го чувал да  изказва възгледите си, стоим на диаметрално противоположни позиции по повечето въпроси. Но дали ще се критикува Борисов отляво или отдясно, отдолу или отгоре, той (Борисов)е все еднакво виден и нелицеприятен.

Хубаво би било г-н Бабикян, като ПР експерт и такъв по политически маркетинг да ни светне за тези политтехнологии, които докараха Бат ви Буй на власт. Не се лъжете, Борисов е политинжинерингов ГМО продукт ( същото , за съжаление, важи и за Нинова), знае се много добре кой го разработи и пласира. Българите, като цяло, не са чак толкова виновни, всичко  това става и в много по големи и "западни" страни. А след като взе властта, Баят естествено ликвидира всякаква демокрация и реални избори, мисля това е и една от целите на създателите му.

Biberkov

Тва сегашното дисиденти ли са бе...?

Едно време по байтошово време какви дисиденти имаше ...

dobadoba

'Има поданици на една измислена монархия, в която синята кръв е заменена с мас, картофи и суджук'

Добро.

⚓️

SSlavov

Сигурен съм, че Колин Фърт би отказал да играе ролята на Борисов. Прекалено е плоска и би получил за изпълнението си "Малинка" вместо "Оскар".

 

Вероятно и Чарли Чаплин би се отказал да играе ролята на Бабикян .Прекалено е комична и щеше да му се смее всеки💃

Памфуций
снимка на Памфуций

Та тук въпросът е какво е виждането на Борисов за "почистване на къщичката". Владетелят не каза: „Не крадете!“. Той каза съвсем друго нещо: „Ще ви хванат!“. Това е начин на мислене. И понеже Той не иска друг да хване срамните практики по места, закани се да им светне "синята лампа". Тоест, ако не се научите как да се покривате, то аз лично ще се разправям с вас за корупцията ви, за да не ползват дивиденти опонентите.

 

 

👌👍

jorro2

Да видим утре Йончева кого ще хване. Сигурно Бойко е вече е гледал филма. 

kasad72

Само един славчо мамин се изказа в защита на Шлаухов. Къде са другите тиквоносци от форума да се хвърлят в атака срещу комунистическата паплач оскверняваща святото мутренско име...горките те! Сигурно лягат с морни тела за другите теми които са им платили-темите за русофобията, Козяшките, за Китай, за евроатлантизма..Имат надници да заработват ама ми си чини че не им достигат хора. Мъчно ми е за тях и техния труд. Как не са оценени , как един сал Цецо им плюнчи двулевки ...

KT

"Вместо "Спрете да крадете" лидерът на ГЕРБ каза на велможите си: "Ще ви хванат" "

Г-н Бабикян, Поздравления!

gowedo

Снимката на Борисов в тази статия казва всичко: "КРАДЕТЕ, АМА ТАРИКАТСКИ-ДА НЕ ВИ УЛАВЯТ!!!!"

Pondek

Моята баба по женска линия ме научи на много поговорки, една от които е следна : Лаком г*з гпава затрива.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×