Quantcast
Г-н Борисов, мисирките са изключително щастливи! | СЕГА
facebook
twitter

Наблюдател

Г-н Борисов, мисирките са изключително щастливи!

Един час с премиера във Варна, час на всеобщо унижение
22 472
 Снимка: Архив
Сцената е една, театърът се играе постоянно по градове, села и паланки.

Четвъртък, 11 юни. Към 10 часа премиерът Бойко Борисов се появява на живо във Фейсбук заедно с варненския кмет Иван Портних. Етюдът е част от неспирния виртуален екшън „Министър-председателят кара джип, а подчинено лице му докладва успехите на властта”. В следващия един час той ще обиколи четири придобивки, ще поздрави стотина приветстващи го „булки”, свойски ще отвърне на журналистически усмивки. Сцените ще са емблема за обикновения премиерски делник, пълен с дребни герои, допринасящи за големия свят на илюзорно щастие. Като във „Фермата” на Оруел, където животните се къпят в благодат, а прасета се грижат за правилните им мисли.

Борисов е кацнал със самолет сутринта, а

 

прословутият джип е докаран отделно като атрибут

 

за  задължителния театър. Портних го чака на входа на града, почти на магистралата. Излъчването стартира с обясненията на кмета какви нови улици и естакади са изградени или предстоят. „То е голямо, няма наклони...”, казва Борисов за кръгово кръстовище, по което преминават – изрича думите с натъртване, подобно на учителка, която наставлява дете да декламира. „Да, голямо”, повтаря Портних. След малко кметът е предупреден, че има всичко на всичко 40 минути – декламирането следва да е бързо. А, всъщност, въпросното кръстовище се е наводнило скоро при неголям дъжд, но тези подробности отсъстват в диалога.

„Как е, свикнаха ли варненци с „Левски”, пита Борисов след като влизат в платното на открития преди година булевард. „Той, г-н премиер, е много сериозно облекчение за трафика”, отвръща Портних. И с нотки в гласа издава, че е развълнуван от честта да докладва на ухо. Нито дума за няколко свличания и зейнали дупки, които съпътстваха живота на булеварда.

Маршрутът на джипа е подбран така, че или ремонтирано училище да се появи вляво, или нов паркинг вдясно. На една отбивка возилото спира и прeмиерът стартира диалог през прозореца с полицай:

- Здраве желаем, как си?

- Много добре!

- Какво правиш?

- ... (Не се чува – б.а.)

- Карат ли бързо?

- ... (Не се чува )

- Е то така е, един хубав булевард изкушава. Лека работа!

На тръгване Портних се съгласява, че новите прекрасни булеварди изкушават да се шофира бързо, което създава грижи на МВР. А всъщност полицаят не стои там да лови джигити, а за да осигури коридор за височайшия събеседник.

Пътьом Борисов съобщава „топновина”, препредадена после от много сайтове. Брюксел искал да вижда градски железници не само в София, та Варна се състезавала с Бургас за тази благина. „Дайте ми проект, да не изостава Варна!...”, наставлява премиерът. „О, това е много важно за нас. Не, не изостава!”, за пример е Портних. През цялото време той дава вид на

 

мил, но необигран сервитьор,

 

на когото му е леко трудно в конфуза. Най-задната седалка е заета от Томислав Дончев, обигран е – излъчва доволство, че днес не той държи таблата.

А всъщност идеята за железница във Варна е от времето на социализма. През 2007 г. ГЕРБ кандидатира за кмет човек, който искаше да се изгради моторелса (Свилен Крайчев). Но всички му се смяха, а той отдавна не е в партията, омерзен от същото, което омерзява 90% от българите.

Следва посещение в нова детска градина. Тридесетина жени чакат наредени от сутринта и практически не са се занимавали със задълженията си. Гостите се застояват десет минути. После препускат към болница „Света Анна”, където строените са около 100  в няколко редици. Ръкопляскат му.

 

Борисов се разхожда без маска из коридорите,

 

наоколо хора кашлят, без маска се движи и шефът на болницата Красимир Петров (бивш депутат - от ГЕРБ, разбира се). „Тука сега от короната пазите ли, от друго?...”, пита единият човек без маска. „От всичко пазим”, отвръща другият. Не става ясно какво прави делегацията в болницата, но нищо – срещу Борисов греят усмивки, хората са озарени. „Здравейте, булки, как сте!”, „Ей, запушихте пътя, бе, оставете хората да минат!”... – той е едновременно сват, брат, любовник, регулировчик и шофьор на този народ.  

Целият воайяж протича с една особеност – варненските журналисти не са уведомени за тъй ценното посещение. Но журналистиката е винаги будна, забелязва излъчването във Фейсбук и си троши краката от бързане, за да свари Борисов на излизане от болницата. Микрофони непримиримо са навряни в премиерското лице. Той обаче е склонен единствено да позира за снимки. Качва се отново в джипа на път за нов спортен комплекс, но размисля все пак да поговори с журналистите. Чуди се да слезе или да се върне след половин час, пиарът му Севделина Арнаудова обаче се намесва: „Може да ги извикаме в спортния комплекс, там е още по-хубаво!”. Така, благодарение на безспорния професионализъм и добрина на Арнаудова, журналистите са накарани да препускат още след ескорта.

Трупата пристига в спортния комплекс. Борисов триумфално оглежда терените, площадките, пейките. Всъщност районът е презастроен. „Тука в квартала не се ли сърдят, че им шумят?...”, интересува се премиерът не вредят ли спортуващите. „Напротив, г-н премиер, всички са абсолютно щастливи”, отвръща Портних. И добавя: „Тука бе едно поле”. Не е било поле. Беше игрище за футбол, изоставяно постепенно, за да се превърне в придобивка за милиони.

Разговорът с журналистите е предшестван от дружески взаимни закачки. Оказва се, че репортерите са препускали да го гонят из града, за да го питат по следните животрептящи теми: магистрала „Хемус” (безобиден десетилетен въпрос), как е положението по границите (уникално вълнуващ казус), мерките за коронавируса и икономиката на ЕС. Нито едно питане за замърсяването на езерото, за строежите на брега... Арнаудова е по-спокойна и от шефа си, нея никой не я закача. Един единствен журналист се осмелява да пита по актуалните скандали с Божков и Златев, Борисов го реже с думите:

 

„Аз имам работа, бе, не съм като вас”.

 

Този журналист по (не)случайност е от скараната с властта в момента bTV.

Тъжна е тази картина с журналистите. Много варненски медии затвориха, част от репортерите се принудиха да работят за ГЕРБ, защото през последното десетилетие просперират предимно бизнеси, свързани с ГЕРБ. Не се знае колко дълго още ГЕРБ ще раздава порциите – и  репортерите се хихикат пред Борисов, пустосват го, като си тръгне, но в крайна сметка тичат подире му – иначе просто ще останат без хляб. А той добре разбира в каква пиеса е главен герой и се наслаждава на всеобщото околно унижение.

Като няма медии, "Фейсбук" опитва да е медия. Стела Николова, общински съветник от „Демократична България”, в рамките на пет минути задава десет въпроса в профила на Борисов. От рода на: „На Аспарухов плаж ще се топнете ли?”. Колежката й от съвета Марица Гърдева (ГЕРБ) я контрира: Е,  няма как да се въздържиш да не хейтиш!!!”. Кой ли сериозен човек може да хареса тази мила провинциална картинка?!

А джипът вече не се мярка. Някой ще го закара до друг град, където театърът ще почне отново. Театър, който Борисов нарича „работа”.

43

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов помилва мисирки за Деня на благодарността
И Варна обмисля специализирана болница за COVID-19

09.11.2020

Обновена

5032 29
Мароканец спечели втори пореден маратон у нас

07.11.2020

55

Коментари

Страници

maestrata

Франсиз Форд Копола!Хвала!👊

vasilevil

Добре написано новият бай ганя в действие.

zumer

Като кино преглед от едно време.

Да бяха се изкъпали в залива /Портних и Вожда Му/.

Малко да по кафевеят, всъщност на тях няма да им личи.

Те просто са омазани с ек*скременти.

Гнусна герберска крадлива банда.

 

За статията 👍

Epikur

 

 Добре написано. И доста забавно. За съжаление иронията е доста тъжна за Варна и България. Но няма как да е различно, като Главатаря на държавата  е изградил личността си, като е ял филии със свинска мас и бягал от училище.  По-нататъшния му път към върха е пред очите на всички.

шиши

ХВАЛИДРИСКО. И после, кой се хвали с видими резултати? И всички му се радват на ... резултатите. Варненци и варналии трябва да излязат и сторят шпалир по маршрута на Бащицата, както навремето се практикуваше, и да е със знаменца и лозунги.

#HVALIDRISKO

звинявам се за дебелия шрифт, пропуснах да го нормализирам.

zumer

👍

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

от немското издание Spiegel:

 

BCG-Impfung zur Überbrückung

Die BCG-Impfung enthält ein Bakterium, den Bacillus Calmette-Guérin, der eng mit dem Tuberkulose-Erreger verwandt ist und für die Impfung abgeschwächt wurde. Für den neuen Impfstoff VPM 1002 wurde dieses Bakterium gentechnisch verändert, damit die Impfung eine bessere und zielgerichtetere Immunantwort hervorruft als der herkömmliche Impfstoff und seltener unerwünschte Nebenwirkungen hervorruft. Die Impfung wurde bereits in einigen klinischen Studien geprüft.

Sobald jeweils der letzte Proband aufgenommen wurde, sollen die Teilnehmer 240 Tage begleitet werden. Das Team verfolgt die These, dass der Impfstoff nicht nur einen gewissen Schutz vor dem Coronavirus bieten kann, sondern generell vor Atemwegsinfekten schützen könnte. Deshalb wollen sie ihre Studie auch über die nächste Grippesaison im kommenden Winter laufen lassen. Mit Ergebnissen rechnen sie im nächsten Jahr.

Schindler sieht die Impfung als Brückentechnologie: Sie könnte helfen, bis eine spezifische Impfung gegen Sars-CoV-2 entwickelt ist.

In ihrem Beitrag in "Science" weisen die Forscher um Konstantin Chumakov zusätzlich darauf hin, dass ein Schutz durch Lebendimpfstoffe wie BCG oder die Polio-Schluckimpfung sogar einen Vorteil gegenüber einer zielgerichteten Impfung haben kann: Während Sars-CoV-2 so mutieren könnte, dass eine spezifische Impfung nicht mehr effektiv schützt, bleibt der unspezifische Schutz in solch einem Fall trotzdem erhalten. "Falls sich zeigt, dass die Methode bei Covid-19 effektiv ist, könnte eine Notfallimpfung mit Lebendimpfstoffen auch bei anderen neuen Erregern als erster Schutz dienen", schreiben sie.

wreckage
снимка на wreckage

Трупата пристига в спортния комплекс. Борисов триумфално оглежда терените, площадките, пейките. Всъщност районът е презастроен. „Тука в квартала не се ли сърдят, че им шумят!..”, интересува се премиерът не вредят ли спортуващите. „Напротив, г-н премиер, всички са абсолютно щастливи”, отвръща Портних. И добавя: „Тука бе едно поле”. Не е било поле. Беше игрище за футбол, изоставяно постепенно, за да се превърне в придобивка за милиони.

👍бравос, г-н Божидароф! Можело значи.

Порфирий

И Нерон и Баце ССА велики актьори. Нашият засега не е запалил Рим.

mull

"Дори и Вие, другарю Живков, не можете да ни забраните да Ви обичаме".

 

Абе що не сий...!

fractal
снимка на fractal

В нато има план който разделя българия на окупационни зони югоизточна на турция

югозападна на гърция

северна по поречието на дунав на румъния

сега е виртуално разделението докато не се изгради инфраструктурата за сметка на българите за превоз на тежко въоръжение и натовски самолети българите ще работят ангария както вече ЗО години и ще обслужват окупационните части на НАТО колкото са спечелили Левски и Ботев толкова ще спечелят и българите единствено руснаците могат да ни освободят и да обединяват територията но не и хората които вечно ще да разделени

Предводител на ...

Турското робство ще да е виновно ...

 

Г-н Божидаров, силен и стилен текст. 👍

ata

👍Балчикиши, ашкулсун Автора.👍.

скайспирит

А, аз чета между редовете, и си задавам следния въпрос:

 

ТИМ ли страхува Борисов, или Борисов страхува ТИМ ?

 

Може ли варненци да подскажат - има ли във Варна държавата реална власт (Вся власть Банкя) , или каквото каже ТИМ -- това става. Т.е. на тях не им дреме, че в морето се излизават лай..на, защото си имат по-важен и доходен бизнес.  Вероятно печалбите от алкохолния туризъм са жълти стотинки за тях. Искам да бъда разбран правилно - ако си добър стопанин, ще направиш всичко възможно да изчистиш лай..ната от обекта си.  

Evg70

Оная дупка, дали им беше по пътя, или се запълни сама? Гости от гр.Хайфа имаше ли, или просто баце бързаше? 

Begemot
снимка на Begemot

👍 Aвтора!

heliokastro

А мисирките от нашио форум в екстаз ли са? Захвърлиха ли пенюарите, или са заети да изрязват физиономията магнолиева от поредния прас- вестник?

fisherman

А СЕГА, да го видиме тоя каруцар ще има ли кураж да седне срещу собственика на "Овергаз Инк"

 Ексклузивно: Сашо Дончев предизвиква Бойко Борисов на дебат

 

Собственикът на „Овергаз Инк.“ АД Сашо Дончев предизвиква Бойко Борисов на публичен дебат пред журналисти. Информацията потвърди пред телевизия "Евроком" водещият Сашо Диков. Темата ще е „Газ, цени и управление“. Все още не се знае за кога се предвижда евентуалната среща и дали премиерът ще откликне на поканата. 

Чичo
"Ексклузивно" за дебили. Че то всеки интелектуално предизвикан може да се пробва да предизвика МП Борисов на дебат, само трябва да се обади на клоунът "сашко дикоф" и готово. Така МП друго, освен да дебатира със сульовци и пульовци няма да прави. Да, ама той си има работа, не е безделник като предизвикващите.
izbiratel67
"Архитект, урбанист и декоратор - Ястребовски"

всяка прилика с истински лица и събития е случайна

 

Чичo
Между посредствено и тъпо. Не защото не е верно, а защото в кочината ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ и така ще бъде вовеки - това население друго не приема и не знае.
Досадилите отдавна вече всекиму плювки и опити за злепоставяне и иронизиране на ББ се минават по диагонал. Нито са смешни, нито са оригинални. Освен за помнещи по 5 минути дебили, които им се радват с пуешко-мисирски крясъци тук.
Туткалчев
снимка на Туткалчев
Не защото не е верно, а защото в кочината ТАКА Е БИЛО ВИНАГИ и така ще бъде вовеки - това население друго не приема и не знае. .

А написалият горното е най-келявото прасе във въпросната кочина.

.

На тъщата зетя

Хахаха, дочакахме трола! Давай, давай, пиши още нещо, все още плащат! Да видим само като дойде време да връщате!

Минувача
снимка на Минувача

Не очаквам среща на Борисов със С.Дончев. Това е чисто професионален разговор. Борисов може да го замени с обсъждане на: „Гасене на пожар в химически цех”.

Жозефа
снимка на Жозефа

Не очаквам среща на Борисов със С.Дончев. Това е чисто професионален разговор. Борисов може да го замени с обсъждане на: „Гасене на пожар в химически цех”.

 

Щяхте да сте прав, ако господин Борисов не си позволяваше да говори за газа, цени и управление. Но той говори. Много.

zumer

Но той говори. Много.

 

 И все по-големи глупости. 

Ladyz

Всъщност, брадатата особа на снимката наистина изглежда абсолютно щастлива от близкия досег с ББ.

шиши

„Здравейте, булки, как сте!”, „Ей, запушихте пътя, бе, оставете хората да минат!”... – той е едновременно сват, брат, любовник, регулировчик и шофьор на този народ.

И ни става ловко. Севда се е сбъднала отново и завинаги. Още един етаж на апартамента и още един метър дълбочина на басейна. Дано се наплуват във варненска езерна гнус.

шиши

Но той говори. Много.

Това е в контекста. 

Чичo
Така е, говори, и то много. Защото има безброй мераклии да го слушат. Не като излиняващата диванна гвардия, която си говори предимно сама. И то предимно тъпотии щото толкова може.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш