facebook
twitter

Наблюдател

Борисов - любимият "заложник", избяга

Успехът му се дължи на просто правило. Всички залагат на него, а той залага на всички
Снимка: Архив
Арман Бабикян

Някога, преди много години, един напет, елегантен и доста образован германец ми обясняваше, че няма нужда да се притеснявам за Бойко Борисов и неговата бъдеща политика. Той твърдеше убедено, че контролират всяка негова стъпка, и макар със спорен интелект, ще им свърши прекрасна работа, а и за България е добре. Моите опасения заглъхнаха между стените на твърде богатата и твърде дясна политическа фондация в Мюнхен. Хората бяха сигурни, че го „държат“... Тогава той беше само кмет.

После се появиха едни други хора, които убедено настояваха, че Борисов е „закован“ още по време на войната в бивша Югославия и изпълнява всичко, което му кажат да пренесе като жива сила от Чечения към зоната на конфликта. Иначе симпатяги, но правеха разлика между американския и българския манталитет толкова, колкото аз различавам афганистански опиум от мурсалски чай.
В същото бяха убедени и на Изток, защото, докато ни държаха за... икономиката с мазни от петрол ръце, той играеше карти и пазеше тръбите им. Молодец!

Че нещо не е наред със „заложника“, се усетиха, когато на едните бе обещано да не строи „Белене“, а на другите, че ще го построи.

 

Тогава премиерът се въртеше като риба на сухо

 

и се чудеше откъде по-напред ще му дойде ударът. И, разбира се, дойде оттам, където не спази обещанието си.
Единственият, който с малко закъснение разбра, че няма „заложник“, бе Сретан Йосич. Другите още са задрямали сладко. В същата дрямка дълго живяха президентът Първанов и една уважавана банкерка. И двамата разбраха по-късно, че е „заложник“ само докато е слаб и зависи от тях, а после ги изритва далеч, много далеч. А ако трябва, и прегазва. Палавник!
Какво да кажем за бизнеса на мутроподобни същества, които заложиха главите си, че държат Борисов и бракът им е вечен, защото без тях той не може да оцелее и ще го съсипят. „Заложникът“ е жив и здрав, а тях ги няма.
Единствените обитатели на боянски, банкянски и монтерейски кръгове, които разбраха, че просто трябва да правят бизнес с него, са цели и усмихнати, но знаят, че нямат „заложник“ вече, въпреки че ги сърбят пагоните. Те бързо схванаха, че са залагали на смел човек, който да ги заведе обратно до властта, но получиха нещо по-сериозно. Срещу себе си откриха страхливец.
А страхливецът оцелява дълго и остава на власт, защото знае какво се прави при взрив.

Бяга се с всички сили в обратна посока

Сега уважението е взаимно и „всичко ни е наред“ и те спокойно си „гледат напред“.
Измъкващият се дори няма време да развие стокхолмски синдром и затова всички, които са го вземали за „заложник“, са съжалявали горчиво за времената, когато са били по-силни от него. Така Борисов избяга като главен секретар на МВР, като кмет, като премиер... Бяга бързо, а не стои на татамито, за да му разбият главата. Взривовете не го засягат. Накрая "заложникът“ е цял и невредим.
Дори Реформаторският блок си въобразяваше, че го държи за „заложник“ с десните си „ценности“ и незаменимата си „експертиза“. Днес с патриотите е същото, но те още не го знаят заради ограничен капацитет и поредното чувство за незаменимост.
Борисов не е заложник. Той вече избяга, но те не го виждат. Той вече не говори за Симеонов, нито за Каракачанов. Репортерите

безпомощно се занимават с темата за кворума в парламента

и нестабилността в страната. Коментатори правят залози за предсрочни избори. А заложникът вече си тръгна. Отново с мъчителната поза на изнудван човек, който прави „добрини“, а партньорите му просто са „калпави“. Отсреща са злите сили - в лицето на БСП и ДПС сънуваме кошмари. Така, отново щастлив и свободен, Борисов е зареял поглед към народната любов. На помощ идват телевизионните пророци, които обясняват, че ако не е той, няма кой.
Успехът на Борисов се дължи на просто правило. Всички залагат на него, а той залага на всички. Така шансовете да изтегли печелившата карта винаги са много големи при него, а при тях е само една, но я държи ТОЙ. Опонентите следят играта му на футбол, а той ги бие на покер. Е, всички българи загубиха от тази заложническа криза, но кой се интересува от тях. Те не искат да залагат на себе си.

46

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Рейнджърс" поиска талант от "Левски"

27.06.2019

364
Бербатов и Есиен украсиха контрола на "Берое" в Банско

27.06.2019

285
Буфон се връща в "Ювентус"

27.06.2019

224

Коментари

Страници

maestrata

Резюме за отличен!Хвала!?

showstopper

Абе той Баце изрично ви каза, че ще ви .... през гащите ама няма кой да слуша.

wreckage
снимка на wreckage

ти предвидливо си ги свалил. По рождение.

кертик
снимка на кертик

Гениално заключение! Как стигнахте до него?  ?

Гларyс

Време е за ядене на печена Тиква!

ПГеоргиев

В един момент ще вземе да се окаже, че всички слухове за барЦелонски къщи и гръцки острови не са никак преувеличени.

Всеки го оплюва, но чадърът е изцяло отворен и вода не стига до него.

Телохранител, кмет, главен секретар, министър-председател - всяка една заемана от него позиция не го е убивала, а го е правила по-силен.

Той държи в ръцете си флъш роял, защото той раздава и картите.

В един момент ще му омръзне да е премиер и знаейки, че последната позиция в държавата, която не е заемал - президентската, му се изплъзна, ще ни тегли една дълга и ще ни остави да се оправяме.

За една вечер, на 10 ноември, няколкостотин хиляди комунисти се превърнаха в седесари.

Следва няколкодесетки хиляди ГЕРБ-ери да останат сираци.

gowedo

Никой не е вечен, колкото и да е плъзгав!

lisana

Следва няколкодесетки хиляди ГЕРБ-ери да останат сираци.

 

Добре казано! Хем ме разсмива, хем ми дава кураж, че животът не е само ГЕРБ, както не беше и само БКП преди 10-ти. А осиротелите бързо ще си намерят нова партия-майка и пак ще цоцат от Партийната бозка.

кертик
снимка на кертик

 Бабикян,БРАВО! 

Безкомпромисно и в суратя!!! ?

HBK

Комплименти за г-н Бабикян. Точно! И с елегантно чувство за хумор:

 

1. При възникнал проблем, наш Бойко Мухобойко .... бяга (с всички сили) в обратната посока.

2. Ние Българите сме мазохисти ...” отново щастлив и свободен, Борисов е зареял поглед към народната любов”

 

P.S. Само на мен ли ми се струва, че друг един VIP арменец пее горе долу същата песен от  националния TV екран.

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

Бабикян,поздравления!

Максим Велков

А БОКЛУКА СИ СЕДИ!

 

 Масата,  оприличава днес властта! Влизаш в властта, сядаш там, сам поръчките, да управляваш! Сяда на масата сега, идва сервитьора и от менюто,с апетит, всякакви неща без да се замисля той си пожелава! Дай това и онова! О това пък дай по две! Порциите така вървят, щом на масата си стройно седнал! Хапваш, пийваш, после после виждаш нещо там, пречи, да достигнеш онова, за което мислиш, че си седнал! Викаш сервитьора и така, айде туй което пречи да го махнеш ! Пречи ми и туй сега, кво на масата ми прави! Тъй върви таз храна, на живота масата постлала, слагаш, махаш, щом ти сега, на масата нареждането правиш! Апетита идва със сервираната там храна! Апетит да взимаш всичко! Тъпчеш, мажеш, сал една мечта, цялата храна в червата си да я вкараш! После идва и умора там! Масата започва, на разхвърляна да заприличва! Залъци, нахапани филийки, тук и там, хапки и разсипани трохички! Ей го сервитьора вече не издържа ! Тръгва, почва лекичко да мрънка - трябва нещо и да се почиства! И в очистването той сега и око към теб притиска! Бърка в джоба и сега, о ужас, тука сметка няк’ва тоя иска! Плащането, кой сега ще нареди, кротко сервитьора пита! Кво е туй бе ти креслив човек! Ква е тази сметка? Аз съм гордостта на този век! Папите ме благословеха, трима! Ти си длъжен да платиш! Тоз масраф и цялата таз маса! Щото аз съм благоволил, тебе тук да уважавам! Гледа сервитьора тоз наглец! Седнал там зад масата народна, как омита без да се замисля днес, цялата държава тук вековна! Как накрая и с покривка, мръсните крака, си бърше и се кефи! Сервитьора чуди се, седи така, може пък да вдене кви ги върши! После има и търпението край! Лекичко въздъхва, въздух си поема! Става тръгва и боклука с ръка, почва да събира все полека! А боклука си седи! Мощно се опъва! Не бе, той този стол, където си седи, този стол е негов!Той да знаеш, го е сътворил! Тук без него беше нищо! Друг не може като него да седи, тъй добре да консумира! Чуди му се сервитьора на ума, отегчен и на собственото си търпение, да му носи, туй което с усилие е произвел, той труда му тук тъпче и да го прахосва!Времето върви! Сервитьора тръгва вече да разтребва!Сметката комай боли, ама ние сме я произвели! Те зад масата които там седят, време е да плащат резултата, от консумацията на властта и боклука който правят! Който може да върви, трябва уреди да вземе! Време е да дойде пак! Оня вятър на промяната! Да издуха от народната софра, тоз боклук  от алчност станал ненормален! 

Максим Велков

eric marsai
снимка на eric marsai

бкп филиал 4-ти километър?

(по граматиката му веднага се познава партийната принадлежност)?

аванти дилетанти

А ти сигурен ли си, че не седиш под масата и проблемът ти е само, че трябва да се задоволяваш с падналите трохи?

eric marsai
снимка на eric marsai

този другар бабикян е нацвъкал куп простащини, и то с такъв високомерен тон, та човек би си помислил, че именно той е МП, а не някакъв световно неизвестен "шегаджия" на хранилка при бкп.  

Sapienti_sat

Бабикян ?

Redneg

Това са по скоро мрънканици на един апологет на бекапе, които просто не могат да се класират за едни и също татами за мача с Борисов.

Измислят си оправдание за собствената си безпомощност като се опитват да обяснят надмощието на Борисов с отрицателни качества ...

А като се стигне до електорална битка, отново някой им е акал в гащите. Жалка и миризлива картинка.

 

Invisible

   Снимката е добра.

   Вече няколко пъти му виждаме гърба.

генек

Точно...

При правешкия надделяваше селската хитрост, при тоя е смесица от селското и градския тарикатлък...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

HBK

Арменецът е прав, но се гаври с Българите. Не че не го заслужаваме, де.

vvatkov

    Много точно го е представил, па кой разбрал - разбрал. ?

Sine_metu

Аа-а, не. Не и не. Това не е образът на любимия, неповторимия и незаменим Не Смея да го Назова по Име.

Наистина, Бабикян е опитал да извае лика на самородния български, какво говоря - Вселенския, Банкянски дори Фуше, но защо от кал? За да наплеска нещо между Дон Котконе и Неуловимия "Па на кого ли е притрябвал" Джо?

Истинският бой на историческите исполини се узнава, само ако го примерим с ръста на великаните в нозете им, върху чиито рамене и чат- пат глави стоят, и с непостижимата висота на плеядата шебеци, изпонадомъкнати от кръстодрумищата в самодържавната им милост.

Къде, драги ми Бабикян, е настоящий Кръстник на Не Смея да го Назова по Име? Къде е Симо, Дон Симо? М?

И къде - съзвездието "Калино, моме Калино, само да те гепна..."? Ъ?

Solace

Само да поправя Бабикян в едно нещо - за банкерката. Освен ако не визира някоя друга бизнесдама, банкерката си има банка (преди това продаде една), която си работи нейните си неща - накупи и настрои фотоволтаици, вецове и т.н. Все по Негово време...

Sine_metu

Ср., 14/11/2018 - 06:24 (нов)

eric marsai

бкп филиал 4-ти километър?

(по граматиката му веднага се познава партийната принадлежност)

 

Послушай, Зин, не трогай шурина: Какой ни есть, а он родня.

 

Свещи требе да палите на бьесьепьету. Като Бойко.

Кой друг щеше да ви направи ултракапиталистическа конституция, напълно и завинаги изключваща социализма? Кой друг щеше напълно и завинаги да изфърли от управлението народа?

Ами благините плосък данък, грабежите в енергетиката, Батко и Братко...

Без БСП диктатура шехте да видите през крив макарон.

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Прани Гащи с детско име Бойко Методиев Борисов?

mick

Ок махаме го ББ.. ама кой да сложим на негово място?

 

Идеи?

Sapienti_sat

Който и да е! ?

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Следващият за махане. Политдарвинизъм. Сменяй ги бързо, докато намериш вършещ работа.

Sine_metu

Не му отговаряш по същество.

Некой трябва да ги сменя, нали?

Айде сега си спомнете кой. От миналата зима ви надувам главите за свободно избирания, непартиен, демократичен парламент.

wreckage
снимка на wreckage

От миналата зима ви надувам главите за свободно избирания, непартиен, демократичен парламент.

забранявайки партиите, отнемаш свободата на гражданите да се сдружават и като така нема как да имаш нито свободно избран, нито пък демократичен парламент. Най-ноо да получиш некъф сейм, ф който по-заможните лица си купуват депутати с цел прокарване на изгодни за купувачите легислативни актове.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×