facebook
twitter

Кинопремиера

"Капоне" на Том Харди няма да види голям екран

869
Том Харди като гангстерски бос на средна възраст, прехвърлил зенита си и измъчван от миналото.

В ролята на най-известния гангстер в историята са се напъхвали Робърт де Ниро, Род Стайгър, Пол Муни и още неколцина. С нетърпение киноманите очакваха и превъплъщението на Том Харди (известен като новия Луд Макс, злодея от Нолановите филми за Батман, Бронсън, Локи...). За съжаление коронавирусът ще попречи да му се насладим в пълния му блясък: "Капоне" на режисьора и сценарист Джош Транк въобще няма да види голям екран.

Създателите на филма решиха неговата премиера на 12 май да се състои изцяло на малките екрани в домовете, като в САЩ дистрибуторът Vertical Entertainment ще го разпространи чрез услугата Video on Demand. Пък дали и кога ще стигне до нас - зависи от пиратската воля най-вече. Рекламният трейлър и особено актьорското присъствие на Харди - който дали има и пет кадъра без неизменната пура на мафиота в уста? - изглеждат обещаващо. 

"Капоне" разчита на често използваната от Холивуд кукичка за улавяне на зрителски интерес "по действителни събития" и се спира върху по-рядко портретуван период от живота на Белязания. След 10 години зад решетките (за неплатени данъци, както знаем) нелекуваният му сифилис го е довел до деменция, а ужасяващото му минало го преследва с ярки кошмари посред бял ден. На 47 легендарният властелин на Чикаго е развалина, а заради слабоумието не може да си спомни къде е заровил голяма сума пари. ФБР обаче подозира, че диагнозата е само претекст, за да скрие той от тях къде са пачките, натрупани от контрабанда и друга престъпна дейност по време на Сухия режим.

В "Капоне", чието работно заглавие доскоро бе Fonzo, на Харди партнират Линда Карделини, Кайл Маклоклан, Мат Дилън и Ноел Фишър. Дали Джош Транк, който е режисьор на отличния фантастичен трилър "Хроники", но и на тъпотията "Фантастичната четворка" (където обвинява студиото 20th Century Fox, че е пуснало по кината монтаж, който той не е одобрил), се е справил с темата, предстои да се разбере. Както и дали липсата на бляскава премиера и разпространение по кината ще обрече филма на скромна популярност и бързо забвение.  

 

Все още няма коментари

Още

Том Харди ще е следващият Джеймс Бонд

20.09.2020

564 2
Мадона ще пише и режисира биографичен филм за себе си

16.09.2020

95
“Тенет“ - в надпревара с времето

Влез или се регистрирай за да коментираш