Медия без
политическа реклама

Джони Деп се показа в първата си роля от 3 години насам

03 Ноем. 2022
Deadline

Джони Деп в ролята на френския крал Луи XV: компанията Wild Bunch разпространи кадър от първия филм на актьора, низвергнат заради скандалите и делата с бившата си съпруга, от три години насам. Последната лента с негово участие бе "Минамата" (2019).

Холивуд още не е реабилитирал "карибския пират", макар че той спечели широко отразявания процес срещу Амбър Хърд. Френската режисьорка Майуен, бивша съпруга на Люк Бесон, обаче го избра за ролята на краля в своята историческа драма "Жан(а) дю Бари". Филмът вече има договори за разпространение във Франция, Белгия, Нидерландия, Швейцария, Италия, Испания, Чехия, Гърция, Румъния, страните от бивша Югославия  и др., пише Deadline. Засега български дистрибутор не е проявил интерес към продукцията.

"Жана дю Бари" е вече заснет, предстои постпродукцията. Сюжетът е вдъхновен от живота на едноименната фаворитка на Луи XV. Тя е последната му метреса във Версай, след далеч по-прочутата Мадам дьо Помпадур. Незаконна дъщеря на шивачка, Жана използва красотата и ума си, за да се промъкне в двора и да спечели благоволението на краля. 

"Жана дю Бари" (според някои източници филмът ще се разпространява под заглавие "Фаворитката") е шестият и най-амбициозен филм на Майуен като режисьор, която е също съавтор на сценария и ще изпълни главната женска роля. В него участват още Луи Гарел, Пиер Ришар и Мелвил Пупо (познат и от участието си в "Лице надолу" на Камен Калев).

59-годишният Джони Деп спечели епична съдебна битка срещу бившата си съпруга през юли. Амбър Хърд, която го обвиняваше в домашно насилие, е осъдена да плати милиони долара обезщетение. Вследствие на имиджовите проблеми от процеса обаче Деп загуби ролите си в мултимилионните франчайзи "Фантастични животни и къде да ги намерим" и "Карибски пирати". Последният филм с негово участие бе "Минамата", който имаше премиера през февруари 2020 г. на "Берлинале". Филмът по действителни събития премина по кината у нас, но в Щатите бе посечен от пандемията и нарочно лошо разпространение и не спечели почти нищо. 

Междувременно стана ясно, че през лятото на 2023 г., приблизително около излизането на новия му филм, той ще посети България като музикант в рамките на турнето с Hollywood Vampires - групата, където свирят с Алис Купър и Джо Пери от "Аеросмит". През лятото на 2022-ра пък Деп издаде албума "18" и направи серия концерти заедно с Джеф Бек. 

Десетилетните спекулации за посещение на Джони Деп в България най-сетне ще се окажат истина. След като през 2010 г. се разнесе мълвата за посещение на актьора Spirit of Burgas, където в същия ден пееха "Продиджи", а след това и проваления от коронавируса негов концерт през 2020 г.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата