facebook
twitter

Медии

Нови водещи и предавания в столичната програма на БНР

Градското радио излиза навън при хората - в техния квартал и при техните проблеми
468
 Радио София

Радио София представи новата си концепция, предавания и сигнали пред слушатели и приятели. На специално събитие в Градската градина на столицата директорът на Радио София Ива Дойчинова анонсира новите акценти в програма.

Обновеното градско радио излиза навън при хората - в техния квартал и при техните проблеми. Екипът планира посредством ново, мобилно студио да отразява актуалните теми на града от горещите им точки. Репортерите на Радио София ще станат "Агентите на София и региона", представяйки всички гледни точки и търсейки решения заедно с отговорните институции.

"Обичаният от всички DJ Мартен ще продължава да води и в новия сутрешния блок „Събуди се, София“, вече с нов начален час в 7.00, редувайки се с добре познатия глас от ефира на Константин Лавсов", обясни Ива Дойчинова. "Куиз София" е една от изненадите за почитателите на Радио София. Става дума за уникалния радио формат с продължение - София и светът, в който слушателите се информират за света, който ни заобикаля, за нашият град и какво знаем и не знаем за него. Всяка седмица между понеделник и четвъртък от 17.00 до 18.00 часа ще има квалификации по теми, а в петък след 19.00 часа е големият финал, където отбор от слушателите ще се среща с отбор от известни хора.

Красивият глас на певицата Прея, която изпява и новите сигнали на радио София, всяка сряда от 18.30 часа ще поздравява слушателите с "Добър вечер, София" и справедливо ще съди измерването на трафика в градско състезание.

Понеделник вечер е запазена за друг любим глас от музикалната сцена. За пръв път Боби Иванчев от дует „Авеню“ влиза в ролята на радио водещ. В началото на седмицата, той ще води новата линия „Късното шоу със …“ от 20.00 до 23.00 часа, което всяка делнична вечер ще бъде с различен водещ и акцент.

За ценителите на духовните измерения, новите будители и вдъхновението всеки ден ще разказва Ива Дойчинова всеки петък в „Радиокафе“, съобщават още от радиото.

По време на церемонията, програмният директор на БНР Поля Станчева разказа спомен от времето, когато е получена честота за радио София от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николай Василев, който беше гост на церемонията. Той също пожела успех на новия екип на столичното радио.

Изпълнителният директор Евелина Андреева представи резултати от анкета сред слушателите в София относно профила на градско радио. 76% от анкетираните предпочитат поп и рок музика от 80-те години и разговори за култура. 50% биха желали да слушат за туризъм и информационни технологии. 79% харесват водещи с чувство за хумор, а 59% със собствено мнение.

„Сигурен съм, че този екип ще направи едно истинско софийско радио. С новата програмна схема, с новата музиката, която ще звучи по Радио София, вярвам, че ще направите едно невероятно столично радио. Искрено Ви желая успех и на добър час", обърна се към гостите и екипа и генералният директор на БНР Андон Балтаков.

 

Ключови думи:

радио София, програма
Все още няма коментари

Още

Над 260 училища се борят за финансиране за СТЕМ центрове
МОН прави уебинари за учители

15.07.2020

367
След 3 месеца "София филм фест" възкръсва в 3 формата

Влез или се регистрирай за да коментираш