facebook
twitter

Чужбина

Тръмп поиска втори президентски мандат, за да остане Америка велика

178
 ЕПА/БГНЕС
Доналд Тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално откри кампанията си за втори президентски мандат през 2020 г., чието мото е "Да запазим Америка велика", предадоха агенциите. "Ако искате да приключите с тази корумпирана система веднъж завинаги, елате на 3 ноември догодина и гласувайте, гласувайте, гласувайте", заяви той пред близо 20 000 свои привърженици, събрали се в спортна зала в Орландо, щата Флорида. "Ние ще продължим да правим Америка отново велика и после наистина ще запазим Америка велика", заяви Тръмп, който сериозно изостава в социологическите проучвания преди редица кандидат-президенти от Демократическата партия. 

Пред привържениците си Тръмп изтъкна доброто състояние на американската икономика; отбеляза, че е укрепил въоръжените сили, че е наложил санкции на Русия, като е дал алтернативни източници за доставка на енергоносители на цяла Европа. Той предупреди, че демократите "искат да ви унищожат, искат да унищожат нашата страната такава, каквато я познаваме". През втория си мандат Тръмп има намерение да бъде намерено лечение за рак и СПИН, както и да бъде подготвен пътят за изпращане на американци на Марс.

Междувременно американски сенатори поискаха президентът на САЩ да обясни защо Пентагонът изпраща хиляди военни към Близкия изток срещу Иран, като му напомниха, че Конгресът не е обявявал война на тази държава. Тръмп пък обяви, че номинира за шеф на Пентагона сегашния министър на сухопътните сили Марк Еспър, след като сегашният Патрик Шанахан оттегли кандидатурата си по лични причини. 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Обещание на Тръмп към чужд лидер смутило разузнаването на САЩ

20.09.2019

390 1
Автомобил се вряза в имот на Доналд Тръмп

18.09.2019

589 5
САЩ подкрепиха предизборно Нетаняху

16.09.2019

126

Коментари

brejnev19

Ако Тръмп иска да получи втори мандат за президент, трябва да говори с Путин - човекът раздаващ президентските мандати в САЩ

mi6osp.

С първия я направи отново велика ?

Влез или се регистрирай за да коментираш