facebook
twitter

Чужбина

Словашки министър подаде оставка след кръчмарско сбиване снощи

987
 sme.sk/TASR
На трезва глава Ласло Солимос се покая за хулиганството и загуби поста си

Арестуваният снощи след пиянско сбиване министър на околната среда на Словакия Ласло Солимос подаде оставка, информира РИА Новости.

"Готов съм да поема отговорност за поведението си вчера. Съжалявам, че четиригодишната ми работа завърши с такава погрешна стъпка", каза Солимос.

БГНЕС припомня, че полицията в Братислава задържа в сряда вечерта пиян министъра на околната среда Ласло Солимос и брат му, които се скарали с персонала в един ресторант и разбили входната врата на заведението.

Солимос и брат му са излизали от азиатски ресторант в нетрезво състояние. Солимос е крещял, че е министър на околната среда, а брат му ритнал една от стъклените врати и я разбил. Двамата мъже се хвърлили пари на работниците в ресторанта.

Според полицейския доклад, двама мъже са нападнали физически персонала на заведението, а при излизането си единият е разбил стъклената врата на входа. Извършителите са отведени в близкото полицейско управление.

Нанесените от двамата братя щети са в размер на 1000 евро. След инцидента един от служителите в ресторанта е потърсил медицинска помощ.

Органите на реда са започнали разследване на хулиганство и нанесени имуществени вреди.

„Президентът ще приеме оставката на министъра на околната среда Ласло Солимос“, заяви Мартин Стрижинец, говорител на президента Зузана Чапутова.

 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Системата ни убива" поиска оставката на Борисов

09.03.2020

3960 31
Опозицията печели изборите в Словакия

01.03.2020

1045 7
Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

26.02.2020

2620 41

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Въх всичко бях виждал, но действащ министър да се бие, кат хамалин в кръчма все още не....

 

:)

 

Помня, че Тръмп едно време праееше изпълнения на кеч турнири ама тогава още не беше президент а просто обикновен милиардер...

 

https://www.youtube.com/watch?v=jkghtyxZ6rc

https://www.youtube.com/watch?v=5NsrwH9I9vE

 

:)

Mihail Mihaylov

Тоя е от малцинствата (партия „Мост“, нещо като унгарско депесе) и всъщност се казва Шолимош, а не Солимос и е заместник-премиер, но това са подробности от пейзажа. Важното е, че заместник-премиер си ходи по кръчмите без никаква охрана и даже отнася малце бой от случайни посетители, без да риве после по медиите.

Boris65

Били са се по европейски , не като евразийци !

Влез или се регистрирай за да коментираш

×