Медия без
политическа реклама

В САЩ войници тренират в случай на ядрена атака

11 Авг. 2021
Pixabay

Войници в Ню Йорк се обучават за ''най -лошия ден в Америка'' на фона на страховете от ядрена или биологична атака и балистичните заплахи, предаде БГНЕС, позовавайки се на в ''Сън''.

Отряд със специална задача 46 на армията се обучава как да реагира на атака срещу Ню Йорк, включително съсредоточаване върху системата на метрото и туристически горещи точки като стадиона ''Янки''.

Около 170 войници от цялата страна обединиха усилия с полицията и пожарникарите на града за тридневното учение на остров Рандал миналата седмица.

ОСП46, който е създаден през 2013 г., прекарва времето си в практикуване на химическа дезактивация и в това как да извърши търсене и спасяване. Обучението включва симулирани ядрени, химически и биологични атаки, съобщава Army Times.

''Това несъмнено би бил най-лошият ден в Америка. Спасяването на животи зависи от минути, а способностите, които носи армията, могат да спасят тези животи'', зави генерал Майкъл Стоун.

ОСП46, който идва предимно от Националната гвардия на Мичиган, през последната година помогна с усилията срещу COVID-19.

Ключови думи:

САЩ, ядрена заплаха

Още по темата