facebook
twitter

Чужбина

Путин уволни генерали заради случая "Голунов"

855
 ЕПА/БГНЕС
Над 400 души бяха задържани от полицията при протестите в Москва.

Руският президент Владимир Путин е уволнил двама генерали от полицията заради случая с журналиста от сайта "Медуза" Иван Голунов, арестуван по лъжливи обвинения в разпространение на наркотици, съобщиха руските медии. Уволнените по препоръка на вътрешния министър са началникът на управлението за контрол на наркотичните вещества в Москва генерал-майор Юрий Девяткин и ръководителят на управлението за вътрешни въпроси генерал-майор Андрей Пучков, съобщи сайтът на Кремъл. Във вторник обвиненията срещу Голунов бяха свалени след резултати от проведени експертизи, изключили той да е отговорен за описваното деяние. Тогава вътрешният министър Владимир Колоколцев каза, че ще настоява двамата генерали да бъдат уволнени, и решението на Путин бе очаквано. Преследването срещу Голунов, започнало в края на миналата седмица, предизвика протести в Русия и подкрепа от руски и международни медии и организации.

При протестите в Москва в сряда бяха задържани 423 души. На някои от тях бяха съставени административни протоколи, в които като причина за ареста се посочва носенето на тениската "Аз/Ние сме Иван Голунов" и произнасянето на фразата, която била "антиправителствен лозунг", сочат копия от протоколите предоставени на сайта "Медуза". По-късно от полицията позвънили на една от потърпевшите и са й предложили да й бъде изпратен "поправен протокол" в замяна на стария.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Другите жертви на вируса

25.03.2020

ПЕТЬО ЦЕКОВ

17152
Масови уволнения в Китай заради коронавируса

11.02.2020

1308 5
Две болногледачки уволнени дисциплинарно в старческия дом в Пловдив

27.01.2020

243 1

Коментари

LePenseur
снимка на LePenseur

Я другой страны такой не знаю,

где так вольно дышит человек...

сталкер пустиняк

На някои от тях бяха съставени административни протоколи, в които като причина за ареста се посочва носенето на тениската "Аз/Ние сме Иван Голунов" и произнасянето на фразата, която била "антиправителствен лозунг", сочат копия от протоколите предоставени на сайта "Медуза"

 

Тия съвсем са се престарали! 

Данил
снимка на Данил

Пришиването на фалшиви обвинения е практика в РФ. Властите бяха неприятно изненадани от масовото недоволство. Бяха взети мерки за успокояване на обществото на принципа,всяко чудо за три дни.

В резултат,двама генерали са уволнени,но ще им намерят друга работа  . Пример: бившият мин.отбрана Сердюков който беше следствен заради гигантски кражби. Мина амнистия и сега е отново на висока длъжност.

Властта така и не реагира на разкритията на младия журналист,а именно,мафия в погребалната дейност,покровителствана от ФСБ началници. Необясними многомилиардни забогатявания на един.зам. на московския мер Собьянин и неговите роднини.

Като затихне шума ще смачеат момчето по рафинирано. Всеки ,опълчил се на сегашните властници бива смачкан.

Къде е Грудинин,получил десетки милиони гласове на президентските избори? Размазват го с измислени следствия и лъжесвидетели.

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×