Медия без
политическа реклама

Пхенян праща към Южна Корея балони с боклуци

29 Май 2024
Снимки, публикувани в южнокорейските медии, показват надут бял балон с привързана към него найлонова торбичка.
ЕПА/БГНЕС
Снимки, публикувани в южнокорейските медии, показват надут бял балон с привързана към него найлонова торбичка.

Южна Корея предупреди жителите, живеещи близо до границата със Северна Корея, да бъдат нащрек, след като медиите съобщиха, че са били засечени повече от 90 балона, носещи различни предмети, включително боклук и екскременти, предаде БТА, като се позовава на ''Ройтерс''.

Южнокорейските военни заявиха, че неидентифицирани обекти, за които се смята, че са от Северна Корея, са били забелязани близо до силно укрепената граница и призова хората да не се приближават и да съобщават за тях на военните или на полицията.

До днес бяха открити повече от 90 балона, като някои от тях са се приземили на земята, а други все още са били във въздуха, казва ''Йонхап нюз'', позовавайки се на военен източник.

Снимки, публикувани в южнокорейските медии, показват надут бял балон с привързана към него найлонова торбичка, а на друго изображение се вижда нещо, което изглежда като паднал балон с боклуци, разпръснати около него.

Заместник-министърът на отбраната на Северна Корея направи изявление в неделя, в което се заканва да упражни "мощна сила за самозащита'' и предупреди, че ще бъдат изпратени "купища отпадъци и мръсотия“ в отговор на това, че Сеул е изпратил по въздуха "мръсни предмети“ на Северна Корея.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата