facebook
twitter

Чужбина

Кремъл обяви "путинизма" за идеология на бъдещето

333
www.bbc.co.uk
Помощникът на руския държавен глава Владислав Сурков (вляво) нарече днешна Русия "държава от нов тип", за която е определящо президентството на Владимир Путин.

Помощникът на руския държавен глава Владислав Сурков нарече днешна Русия "държава от нов тип", за която е определящо президентството на Владимир Путин, се казва в статия на Сурков за в. "Независимая газета". "Необходимо е осъзнаване, осмисляне и описване на путинската система за властване и въобще на целия комплекс от идеи като идеология на бъдещето. Именно на бъдещето, тъй като истинският Путин не е путинист, както например Маркс не е марксист, и не е сигурно, че той би се съгласил да бъде такъв, ако беше разбрал какво е това", пише един от стратезите и идеолози на Кремъл. Авторът обособява 4 модела в развитието на руската държава - държавата на Иван Трети, държавата на Петър Велики, държавата на Ленин и държавата на Путин. Владислав Сурков описва историческата роля на "голямата политическа машина на Путин", която според авторът ще определя лицето на Русия за столетие напред. Помощникът на президента смята, че в Русия е формирана ефективна държава, каквато не е имало досега.

Ключови думи:

Кремъл, Путин, идеология
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Северна Корея поиска преговори без участието на САЩ

16.04.2019

2101
Путин счита резултата от разследването на Мълър в САЩ за предсказуем

09.04.2019

1270 18
Анексията на Крим струва на Москва 150 млрд. долара

19.03.2019

1145 11

Коментари

GrH

Злоупотребата с "Тройной" води до наистина трайни увреждания на мисловната дейност :) Както путинизмът-мадуризмът доказват, събарянето на световния капитализъм никога не започва в най-развитите капиталистически страни, а в най-слабото място на световната капиталистическа система. Ако трябва да бъдат цитирани класиците :)

 

IvanM

Как 'статия на Сурков'  съответства на 'Кремъл обяви' .

Кремъл нищо не е обявявал и няма изгледи да обяви някога.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×