Quantcast
Броят на милионерите се е увеличил напук на коронакризата | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Броят на милионерите се е увеличил напук на коронакризата

677
 Илияна Кирилова

Повече от пет милиона души са станали милионери през 2020 г. въпреки икономическите щети от пандемията от Covid-19, предаде Би Би Си, цитирайки изследване на Credit Suisse.

Докато много бедни  стават все по-бедни като резултат от кризата, броят на милионерите се е увеличил с 5,2 млн. до 56,1 млн. в световен мащаб.

Според проучването възстановяването на фондовите пазари и високите цени на жилищата са помогнали на много бизнесмени да увеличат своето богатство. По-ниските лихвени проценти и програмите за държавна подкрепа са довели до "огромен трансфер" на богатство от публичния сектор към домакинския сектор. Това е предизвикало скок в спестяванията, заради което ''дълговете на домакинствата са станали по-ниски, отколкото биха били в противен случай''.

Броят на лицата с инвестиционни активи над 30 млн. долара е нараснал с 24% в целия свят през 2020 г., което е най-бързият темп от 2003 г. насам.

Нанет Хехлер-Файдхербе, главен инвестиционен директор в Credit Suisse, заяви, че ''не може да се отрекат действията, предприети от правителствата и централните банки за организиране на програми за трансфер на доходи в подкрепа на лицата и бизнеса, които са най-неблагоприятно засегнати от пандемията, и чрез намаляването на лихвените проценти, успешно предотвратиха мащабна глобална криза".

Credit Suisse заяви, че общият брой на милионерите в проучването може да е по-голям от представения от други организации, тъй като включва инвестируеми, неинвестируеми активи, като и недвижимо имущество.

Ключови думи:

милионери, COVID-19, Credit Suisse

Още

И в Италия протестираха срещу ковид пропуските

25.07.2021

1566
Здравният министър: Ваксинацията трябва да остане доброволна

25.07.2021

Обновена

3580
МЗ все пак ще пусне туристи от Нидерландия

24.07.2021

Обновена

42264