facebook
twitter

Първа страница

Новодомците натъжиха Борисов до извънредно заседание на ГЕРБ

Лидерът на партията свиква оперативното ръководство, за да обсъдят казуса с апартаментите на Цветан Цветанов и Цецка Цачева
10504
БГНЕС
"Много съм тъжен. Яд ме е", каза Борисов в Брюксел.

След два дни мълчание лидерът на ГЕРБ и премиер зае особена позиция по повод скандала с апартамента на заместника си в партията. Борисов не защити Цветанов като ключов съпартиец, в чийто морал няма никакво съмнение. Стана ясно, че двамата вече са говорили по случая, но Борисов даде да се разбере, че не е доволен от отговорите. Затова от Брюксел лидерът на ГЕРБ зададе на Цветанов публично въпроси за това морално ли е постъпил. Борисов съобщи, че ще свика заседание на оперативното ръководство на партията, на което да бъде обсъден скандалът с апартаментите на Цветанов и правосъдната министърка Цецка Цачева. "Тъжно и гадно ми е! Яд ме е. Сигурно всичко е законно. Но това не е достатъчно! Трябва да е и морално. Това, че другите са маскари, нас не ни оправдава!", заяви Борисов.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ вероятно ще се събере след сряда, тъй като Цветан Цветанов заминава за САЩ в петък сутринта, за да присъства на конференция по сигурността. "Говорих с Цветанов. Много внимателно ще проследя темата. Лично аз не го разбирам. За два луксозни апартамента вече яде бой ! Кое наложи да ги сменя с апартамент на шпакловка и замазка?! Защо го направи сега?!", допълни Борисов. "Като се видим, ще водя разговор не на тема дали е законно, или не. Надявам се да е законно. Не са деца, имат глави на раменете си", каза лидерът на ГЕРБ. Политическото решение не е обвързано с разследванията на КПКОНПИ и прокуратурата. "Никак не ми е приятна тази тема. Толкова хубави неща направихме, толкова милиони дадохме на пенсионерите", призна министър-председателят.

Той посъветва заместника си да използва визитата си в САЩ , за "да си направи изводи откъде дойде тази атака". За Борисов няма спор, че тя има предизборен характер.  Минути по-рано, при откриването на бюст на Атанас Буров в Европейския парламент в Брюксел, Борисов заяви, че не е много добре "комунистите" да го питат за апартаменти, тъй като преди те са живели на най-хубавите улици - "Оборище", "Позитано", и в най-хубавите квартали - "Лозенец" и "Изток".

Самият Цветанов все още не вижда проблем, тъй като всичко около апартамента му е "законно". На въпрос на "Сега" дали е морално да си купува огромно луксозно жилище на занижена цена, той отговори: "Ама законно ли е?! Какво мога повече да направя?!" Цветанов настоя, че е извършил замяна, и то не на преференциални цени. "Договорът, който се подписва, това е реалната сделка. Замяна на два апартамента, в които живеех до миналата година, които са в същия квартал и на по-хубаво място, отколкото сега където живея", обясни Цветанов. (Жилищата не са в един квартал. Новата придобивка е в по-скъп квартал и в много луксозна сграда в сравнение с апартаментите му в "Изгрев".)

Президентът Радев се усъмни, че антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще разследва обективно зам.-председателя на ГЕРБ  за сделката. "Комисията, която е назначена и контролирана от Цветанов, няма как да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самия Цветанов", заяви Радев  в Кюстендил. 
"Поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото“, прогнозира той. 

"Лампите светнаха за Цветанов", заявиха от БСП, визирайки думите на лидера на ГЕРБ "за синята и червената лампа", на партийния форум през януари. Според социалистите сделката създава основателни съмнения за данъчни измами и други нарушения на закона.

"Самият факт, че в една и съща фирма при преференциални условия пазаруват Цветанов, Цачева, Рашидов и други близки на ГЕРБ, е достатъчно показателен за системата на властта. Тя покровителства определени фирми и получава подаръци срещу това", се казва в позицията на левицата.
Публикациите за новите имоти на властта, закупени на ниски цени в луксозни сгради в кв. "Изток", не са основание антикорупционната парламентарна комисия да се самосезира. Това стана ясно от думите на председателя й Борис Ячев от НФСБ.
Иронично лидерът на "Атака" Волен Сидеров каза, че ще попита Цветанов как и той да си купи такъв евтин имот: "Г-н Цветанов мога да го сравня с Кисинджър. Такава дипломация, такъв висш пилотаж, това с партия "Воля", това със СДС. Това е все едно гледам Кисинджър през 70-те години в Китай".
ДПС не видяха никакъв проблем в сделките. Нямало опасност правителството да се разклати.

 

41

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов изпълни финални предизборни шменти капели
Борисов отрича да има недекларирана къща

23.05.2019

3300 40
Той храни народа, пои, лекува и учи

22.05.2019

Диян Божидаров

11159 15

Коментари

Страници

mercury
снимка на mercury

Цветанов с апартаментаджийската си простотия ще свали правителството.  

Сладур

Сделките са законни, но дали са морални...

wreckage
снимка на wreckage

🐾                                                                                                                

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

🐾

 

HBK

Към настоящия момент г-н Цветанов е не само най-опитния политик в страната ни, но и най-логичния, сдържан и внимателен (за думите и действията си) държавник. Твърде вероятно всички сделки да са законни (противното би било глуповато), но е възможно да не са съвсем ... морални. А за морал могат да те порицаят, но не да те накажат.

 

По всичко личи, че това не е само предизборна атака срещу Цветанов. Вероятно дори изобщо не е и свързана с изборите. И твърде вероятно, не идва от там, откъдето логиката го очаква – от камунист/социалистите. Това, най-вероятно, е „приятелски” огън. Цветанов не само става незаменим фактор в ГЕРБ, той постепенно става и незаобиколим.  А това вече е притеснително. Разбира се, не за дамския състав от ... „Позитано”.

 

Усърдието и заслугите (в партийното строителство) трябва да бъдат наказани;   а способностите и качествата – трябва да бъдат замазани. Стара Българска традиция.

ИлияНиколов

Не, Ейч Би Кей, сделката не е законна, колегите го обясниха в другата статия: нарушени са ЗКПО, ЗДДС, Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

wreckage
снимка на wreckage

Към настоящия момент г-н Цветанов е не само най-опитния политик в страната ни, но и най-логичния, сдържан и внимателен (за думите и действията си) държавник.

и най-русокосият. И има четири ръце - две горни и две долни. И когато запее, фсички птици и други горски обитатели нарамват дърветата и се изнасят ф чужбина. 

Sapienti_sat

😂

zumer

 А ГЕРБ са мафия.

Stern

В Афера препостнаха статия от ПИК, която беше неочаквано остра срещу Цвък, във връзка с апартамента. Толкова остра, колкото статии срещу БСП. Естествено беше дебело подчертано, че Баце нищо не знаел, но щял да вземе мерки. Както се знае, че в ПИК и запетая не слагат, ако това може да засегне Баце, лесно може да се досет човек накъде отиват нещата.

HBK

Възможно е Цветано да е нарушил ред закони (всъщност не съм сигурен дали той или продавача е нарушил тези закон), възможно е да е с „руса глава”, и когато запее ... всичко се изнася. Всичко това малко ме интересува. По ме засяга това, че ГЕРБ е мафия. И ако повечето от нас не могат да направят нищо на тази мафия, остава само да се надяваме, че мафиотите взаимно ще се изпотребят. С компромати, с истини, полуистини или с обикновенни ла.на.

 

Това, което най-много ме тревожи е, че в страната ни няма достъчно читави хора; умни, мотивирани и достойни ЛИЧНОСТИ, които да декларира, че Царя е гол, че Али Баба и 40-те разбойника са най-обикновена кохорта от НОМЕНКЛАТУРНИ отрочета и че България не е дори пост-комунистическа страна, ами си е баш болшевишка територия.

 

Ако такава личност или личности се появят по родната територия, бъдете сигурни, че на молитвена закуска във Вашинтон Цветанов няма да бъде повече канен. Такъв ни е „матряла”. Цивилизованите хора са принудени да раборят с това, което вирее по територията.

Скитник-1

   Да ,ако съм губернатор точно така и ще правя. Ще събирам такива с по две дипломи писани на ръка и завършилите училища със специални програми. 

Яна

Бъди сигурен, че точно читави хора няма да бъдат канени на молитвена или каквато и да е друга закуска. Там канят послушници, а читавите по принцип се предполага, че имат гръбнак(не в анатомичен смисъл) и чуство за собствено достойнство. Всеки голям брат си избира за помощници послушници и селски хитреци като ЦЦ и ББ. А те се заобикалят със себеподобни. Когато върха се почуства застрашен просто отстрелва поредната бройка и изиграва сценката за моралното очистване. И не е вярно, че няма читави хора и материалът бил калпав. Нали ако се огледаме и видим такива хора има опасност да изметем ОПГ-то. Виновни сме си ние, че търпим овчедушно да ни представят до втръсване спектакъла за "моралните терзания" на поредните мошенници.

slavabg

НВК да хвали цвичката - направо го уби тотално! 😆

 

от козяк много да ни са напъват... безсмислено е ✌️

protor

Замяна на два апартамента, в които живеех до миналата година, които са в същия квартал и на по-хубаво място, отколкото сега където живея

Ой, завалията, минал се е. Имотната мафия го е измамила. 😁 

onzi

 

НВК да хвали цвичката - направо го уби тотално! 😆

че аз от него досега смислено мнение не съм прочел - само брътвеж без цел и посока. така че учудващи неща няма.

slavabg

козяшки троляк... хвали всичко краварско и цвик 😄 какво свестно да чуеш от гмо продукт? 

HBK

Болшевишка тор. Напоително заляла Форума. Не само неразбрали, но неспособни да разберят.

Как ще разбереш „смисленото”, когато нямаш очи да го видиш, уши да го чуеш и мозък да го разбереш?

пощаджията

Към настоящия момент г-н Цветанов е не само най-опитния политик в страната ни, но и най-логичния, сдържан и внимателен (за думите и действията си) държавник. 

Печелиш безапелационно жълтата фланелка!

И жълта книжка бонус  

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

след като и врачанските кокошки се възмущават от вършецкият тъпир , работата е и че отървана.

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

ЕнВеКа- пий си хапчетата. ние сме на ракия.

Предводител на ...

Цветанов с апартаментаджийската си простотия ще свали правителството. 

Това натъжава ли те? 

Хулиган

Говорих с Цветанов. Много внимателно ще проследя темата. Лично аз не го разбирам.

Боко вече загатва, че вчерашната ми прогноза може да се сбъдне.

Балонът ГЕРП продължава да губи височина, въпреки че чувалите с пясък вече са изхвърлени.

В такива случай започва изхвърлянето на пътници.

Боко има тъкмо трима на разположение - Цецо, Цецка и Горанов.

А може и тримата наведнъж.

Ще видим...

 

http://www.drago.info/index.php/2018/12/28/borbata...

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Ако измисля връзка между константата на Планк и разпльокването на Цецоолу ще получа ли Нобел или барем правото да сритам тлъстият бацев задник на селският панаир след година? Корелация между Теория на очакванията и Теория на относителността (обща) в аномалната зона на Долен Дунав?

ablepsia

Да припомня:

 

Главният прокурор на Хохландия Луценко разказа, че американската посланичка там му дала списък с хора, които не подлежат на разследване, а в замяна САЩ щели да му преведат 4 милиона долара, които обаче така и не му били преведени.

 

 

Луценко: Посол США передала мне перечень людей, которых просила не преследовать

Генпрокурор Юрий Луценко заявил в интервью американскому HillTv, что во время первой встречи с ним посол США в Украине Мари Йованович передала ему перечень людей, в отношении которых нельзя проводить расследование.

 

Луценко также сообщил, что Генпрокуратура не получила средства в размере почти 4 млн долларов, которые посольство США в Украине должно было выделить на его ведомство,

https://www.bbc.com/ukrainian/news-russian-47644695

 

 

Дали пък и нашата гешевтура не е получила подобен  забранителен за прокурорско разследване списък на неприкосновени хм.... лица от САЩсткия посланик подир толкоз отвъдлоквени закуски и бутонели?

 

Но времената се менят. И списъците тож...

 

buratinob

Боко има тъкмо трима на разположение - Цецо, Цецка и Горанов.

 

Цецка е в  глуха линия, никой няма да се трогне ако я хвърлят от терасата на МС.

Битката май е между Горанов и Цецо.

Парите на мафията искат да скъсат с опашката на мафията.

 

ablepsia

Накрая ще се отчесне клона, на който сичките тез са се накачулили. Със или без забранителни списъци, връчвани от американските посланици, бутонели и закуски.

ablepsia

От друга страна, интересно какво цели този поръчков скандал и кого се опитват да ни натресат вместо бутонеления цъфтан на сичките работи и присъдружните му кадри и гешефтури? Някой още по-вещ в българското слово и синтаксис? Още по-щастлифт  да служи предано на евроатлантическите безценности? И ни се намеква за комисиона от сделката с неналичните ефки?

ablepsia

 Защо го направи сега?!", допълни Борисов.

 

Толкоз за стратегическо-мисловния хоризонт на г-на премиерина ни. Ако не беше СЕГА, а по друго време, начи може, ако и да не е морално.

За пореден път да оценим държавническия му гений!

Хумангоид

Ами не е СЕГА. Минали са вече 10 месеца. Или да се направим, че вярваме, че Бобо не е знаел? И че това не са техни игри, вярно - ва банк? С цецо - без цецо, с цецка - без цецка, изборите им са загубени. Но такова едно колосално прочистване - това вече е клане на знакови фигури (ужким де) - може да завърне немалко матрял обратно. Хитър е банкянския шоп(ар).

mi6osp.

Борисов е бил известен от службите, че Цветанов, ползвайки властта си и служебното си положение, е получил подарък - луксозен апартамент.

Това е информация, с която Цветанов може да бъде държан на къса каишка, а при нужда и може да бъде смазан политически.

И когато се заговори, че Цветанов ще го сменя във властта, Борисов дозирано започва да изпуска в подходяща медия информация за сделката.

Разбира се, проверката ще покаже, че Цветанов е невинен/ не е знаел закона, примерно/, но  мераците на тези, които са пожелали да го поставят на мястото на Борисов, ще са се  отекли в реката.

Непогрешим инстинкт за оцеляване и интригантство - това  са единствените силни черти на политика  Борисов.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×