facebook
twitter

Първа страница

България настоява за ресор киберсигурност в новата ЕК

638
Борисов коментира българския ресор в ЕК на официалното откриване на рудника за добив на злато на Дънди Прешъс Металс в Крумовград.

"Искаме модерните ресори – киберсигурност, управление на IT технологиите. Това сме го заявили преди месец и половина. Някой си измисля глупости, за да заяви после, че едва ли не не са ни го дали този ресор. Омръзна ми от жълтите ви новини". Така, видимо ядосан, премиерът Бойко Борисов коментира публикации, че България иска ресор "Земеделие" в новата Еврокомисия. Целта на България е Мария Габриел да продължи да заема същия ресор заедно с "разширения към него", допълни министър-председателят. 

Според информация на авторитетното белгийско издание "Политико", Мария Габриел може да поеме ресор "Земеделие". "За какво ти е ресор "Земеделие"? Там парите са разпределени ясно и точно за всички държави. Какво ще направиш с ресор "Земеделие", коментира Борисов. "Някой си измисля глупости, а вие ме карате да коментирам. Ще се научите да ме питате нещо, което е важно, а не измишльотините на някой", каза още премиерът.

Борисов съобщи, че във вторник бъдещият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен трябва да се срещне с Мария Габриел, за да обсъдят какъв пост може да заеме тя.

Габриел, която досега беше комисар по цифрова икономика и цифрово общество, е била предложена за поста върховен представител на ЕС за външната политика и сигурността, но България отхвърли предложението. Борисов уточни, че е отказал поста на върховен представител, защото тогава се губи позицията на комисар и няма как България да има и двете – комисар с реален ресор и преговарящ за външната политика. "Считам, че на нас ни трябва реален ресор и човек в комисията, Мария Габриел е доказана", обясни тогава премиерът.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вицепремиерът Марияна Николова пише правила за киберетика

10.12.2019

286 6
България ще отговаря за иновациите, младежта и културата в новата ЕК

11.09.2019

391 2
Вицепремиерът по киберсигурността допусна пробив още в първата си изява

22.08.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

19605 10

Коментари

Stern

Много ядосан изглеждаше Баце.

Познавайки маниерите му, ми се струва, че наистина е искал да лапне земеделието, но са го отрязали, при това много недипломатично.

.

Имам предложение - ако пак ни дадат киберсигурността, то за главен експерт габриелката да си вземе шефката на НАП. Така и така би трябвало да ѝ намерят топло местенце, ако се вдигне доста шум покрай милионната глоба, която ние (ударените) ще плащаме. А консулството във Валенсия вече е заето.

Хулиган

Добра идея, може и да поемем Търговския регистър на цяла Европа, заедно с всичките ѝ отвъдморски територии...

http://www.drago.info/index.php/2018/08/16/kak-opravihme-twrgovskia-registwr/

Dizma
снимка на Dizma
Много подходящо. И най-големите брюкселски перверзници не моат измислат такваз перверзия ! Тиквостан да управлява киберсигурността ! Хумор сатира и забава...
Елемент Э
снимка на Елемент Э
И шефката на НАП да я направим комисар.
Непримирим

Кибирсигурността ...?! Това някаква шега ли е?

mi6osp.

България настоява!??

При предното настояване не  получи нищо,

Сега ще получи още по- малко .

ББ може да настоява /заповядва само пред министрите си.

Влез или се регистрирай за да коментираш