Медия без
политическа реклама

СУ обяви допълнителен прием

Места има и в медицина, и в педагогика, но в право са само платени

25 Авг. 2023
СУ "Св. Климент Охридски"
Илияна Димитрова
СУ "Св. Климент Охридски"

За попълване на незаети след окончателното класиране места Софийският университет „Св. Климент Охридски“ обявява допълнителен прием, съобщиха от най-старото ни висше училище. Срокът за регистрация за класиране е от 11 до 15 септември 2023 г. Процедурата по регистриране за класиране и подаване на документи за класиране е електронизирана и се извършва единствено на адрес: https://online.uni-sofia.bg с линк от главната страница на Университета – http://www.uni-sofia.bg . Достъпът до електронния портал изисква задължителна начална регистрация чрез валидни лични данни и валиден адрес на електронната поща.

В допълнителния прием могат да участват кандидати, които са участвали в класиранията, но не са приети в рамките на броя на приетите студенти в съответствие с утвърдения капацитет на висшето училище, професионалните направления и на специалностите от регулираните професии, както и кандидати, които не са участвали досега в кандидатстудентската кампания на Софийския университет, но отговарят на условията за прием.

Класирането ще бъде обявено на 19 септември. Записването на новоприетите студенти ще бъде на 20 и 21 септември 2023 г.

Свободни места има в почти всички специалности. В информатика са цели 52, в приложна математика - 24, в математика и информатика - 17. Шест места остават незаети по медицина, намират се свободни позиции и в педагогическите специалности.  В право обаче има само платени места, а държавната поръчка е запълнена. В икономика с английски и френски също са само платени, както и в бизнес администрация с чужди езици и счетоводство.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

СУ, кандидат-студенти

Още по темата