facebook
twitter

Просвета

МОН отпусна още 2 дни за провеждане на националните олимпиади

Освен на 27-и и 28-и юни, учениците ще могат да се явяват и на 29-и и 30-и юни.
191
 Илияна Кирилова

Учениците ще могат да се явят на националните кръгове на олимпиадите освен на 27-и и 28-и юни, в още два дни - на 29-и и 30-и юни. Промяната в заповедта на министъра на образованието и науката е направена, за да могат класираните на повече от една олимпиада, да се явят и на други, ако желаят, обясняват от министерството на образоването.

На 27 юни от 8.00 часа ще се проведе националният кръг на олимпиадите по химия и опазване на околната среда, философия, информационни технологии, руски и италиански език и състезанието „Знам и мога“. В същия ден от 14.00 часа ще са олимпиадите по немски, френски и испански език, както и по астрономия.

На 28 юни от 8.00 часа ще бъдат олимпиадите по български език и литература, по физика и по гражданско образование. След обяд в този ден са кръговете по история и цивилизации, математическа лингвистика и информатика.

На 29 юни от 9.00 часа е олимпиадата по математика за учениците от VII клас – по региони.

На 29 и 30 юни от 9.00 часа е олимпиадата по математика за учениците от VIII до XII клас, която се провежда НПМГ в София.

От 14.00 часа на 29 юни са кръговете по география и икономика и по английски език.

Учениците ще имат възможност да проверят знанията си по биология и здравно образование на 30 юни от 14. 00 часа.

На 28 юни ще се състои и Националното състезание „Математика за всеки“ - за ученици от 4-ти клас, което ще замени останалите математически състезания и дава възможност всички четвъртокласници да бъдат оценени при равни условия. Тогава е и състезанието по природни науки „Акад. Любомир Чакалов“ (химия, физика, биология и география) за ученици от 7-ми клас, което ще се проведе в София.

Всички олимпиади и състезанието „Математика за всички“се провеждат на територията на съответния регион, от който са излъчени участниците, с изключение на националния кръг на олимпиадата по математика за ученици от VIII до  XII клас.

 

Ключови думи:

ученици, олимпиади, дати
Все още няма коментари

Още

МОН предлага смесен блок от занималня и редовни учебни часове

04.07.2020

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

19813 10
Учителите са работили над 10 часа на ден през кризата

27.06.2020

СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА

13843 16
Математиката може да бъде интересна

Влез или се регистрирай за да коментираш

×